Det er DIN angst. Heldigvis!

Skrevet d. 28-5-2019 18:44:53 af Andreas Mouritzen - Psykolog, Mindfulness instruktør

Hvis du kender til angst, så ved du, at den følelse der følger med giver en oplevelse af, at man skal dø nu.

Samtidig, hører man folk med angst, omtale det som 'en gammel ven'.

Hvordan kan det lade sig gøre, at man ender med at sætte pris på noget der rutinemæssigt giver en oplevelsen af at skulle dø?

Jeg skrev følgende til en tidligere klient:
"Angsten kaldes nogle gange for en gammel ven. Det gør den, fordi folk uden at ligge mærke til det, skaber en rigtig dyb connection med den, som om det er en ting eller et menneske.

Der skabes også en identitet omkring den, og alle de her mentale processer går i gang, fordi det er så stærk en emotionel oplevelse. Det betyder netop, at folk bevidst ofte men ikke altid, godt ved at de ikke ønsker angst som en konstant i deres liv, men dybere nede gør de konsekvent ting der holder fast i den."

Den gode nyhed, er at du lige nu tænker over angst på en ny måde. Og den måde gør, at du faktisk har en mulighed for at gøre noget nu!

Mit første job som psykolog, er at tage dig fra en offerrolle, til at være den der har ansvaret for, hvordan du har det!

Den nemmeste måde at teste, om man selv holder fast i angsten, er ikke at tro på mig, men at stille dig selv et spørgsmål.

Hvad ville din første reaktion være, hvis du vågnede op i morgen angstfri?

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.