Ufrivillig vandladning

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Ufrivillig vandladningEnuresis - bedre kendt som sengevædning - er en afføringsforstyrrelse, der påvirker børn over fem år og forårsager ufrivillig vandladning. Symptomerne er ganske ligetil, og hvis de observeres over en længere periode, kan det være tegn på, at det er et rigtigt problem. Mange børn oplever enuresis i mild grad på et tidspunkt i løbet af sin barndom, hvor det for andre bliver til et problem, fordi deres urinproduktion er for stor - især om natten under søvn. Der findes også nogle sjældne fysiske årsager til denne lidelse. Der er dog håb for, at online terapi kan hjælpe børn - og også voksne - med ufrivillig vandladning, uanset årsagen til problemet.

Symptomer på enuresis

Det helt afgørende symptom på enuresis er ufrivillig vandladning. I hvor vidt et omfang, dette finder sted, varierer fra barn til barn, men generelt set vil det være et tegn på enuresis, hvis barnet væder sengen mere end to gange månedligt. Andre adfærds- eller følelsesmæssige problemer vil også kunne observeres i nogle tilfælde, især hvis ikke man søger behandling. Hvis denne afføringsforstyrrelse diagnosticeres, er det vigtigt at opsøge behandling af flere grunde, herunder især de risici der efterfølgende kan opstå.

Hyppige symptomer på enuresis:

Selvom de egentlige fysiske risici ved denne lidelse er relativt små, kan enuresis føre til følelsesmæssige komplikationer, i værste fald depression. Sengevædning kan være meget forvirrende for et barn, især hvis ikke man får ordentlig behandling. Eksempelvis kan det være med til at gøre problemet værre, hvis man straffer barnet for at væde sengen. Det er derfor vigtigt at tale om det på en hensigtsmæssig måde og forklare, at der findes hjælp. På grund af disse risici, anbefales det, at man får professionel behandling, hvis man har fået stillet diagnosen, enuresis, så det ikke fører andre problemer med sig.

Behandling af enuresis

Her hos GoMentor ved vi, at enuresis kan være en flov lidelse at have med at gøre for barnet. Derfor har vi tilknyttet en række terapeuter, der er specialiserede inden for afføringsforstyrrelser. Med terapi og rådgivning – som også udbydes online – behøver sengevædning ikke længere at være et problem. Der er mange udfordringer, man står overfor, når man prøver at "kurere" sengevædning, men det er heldigvis ikke så svært, når først man ved, hvordan man skal håndtere det. Find en terapeut nedenfor eller søg mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen.

Få hjælp til ufrivillig vandladning

Sanne Kirstine  Holm Pernille Louise Salling Ronn Rasmussen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til ufrivillig vandladning

Sanne Kirstine  Holm Pernille Louise Salling Ronn Rasmussen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Ufrivillig vandladning

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.