Tag dig selv alvorligt / Take yourself seriously

Skrevet d. 24-10-2017 18:11:41 af Mette Lauesen - Coach

Hvis ikke du tager dig selv og det, du står for, alvorligt - hvorfor skulle andre så? En personlig beretning om, hvad jeg selv har lært.

Du kender dem godt – de der ”skriv dette som en statusopdatering på Facebook og du støtter sag X”. Nåmmen, det gjorde jeg. Og det gør jeg ikke igen. Jeg har nemlig lært, at hvis en del af mit personlige ”brand” er, at være troværdig og pålidelig, så skal jeg ikke lave en status opdatering, hvor der står, at jeg flytter til et obskurt sted (undskyld gode borgere i Skegness) for at bringe opmærksomhed til en sag. Jeg har fået så mange bekymrede og forundrede tilbagemeldinger på opdateringen, at det gik op for mig, at ikke alene løj jeg for alle disse omsorgsfulde mennesker, men jeg undergravede faktisk min egen position som en, man kan stole på. Og derudover er der en lang række mennesker, der læste min opdatering, som nu kan føle sig smådumme for at hoppe på den. Og den oplevelse kan jeg ikke tage fra dem eller gøre bedre.

Og hvis det så bare hjalp sag X – men det gjorde det ikke.

Hvorfor skulle andre tage mit kendetegn/”brand” alvorligt, hvis jeg ikke selv gør det?

Foran mig ligger der nu noget arbejde med at gøre det godt igen. Og det er min egen dumme skyld.


Take yourself seriously

You know them well - those “write this as a status update on Facebook and you support Case X". Well, I did. And I won’t be doing that again. I've learned that if a part of personal “brand” is to be trustworthy and reliable, I shouldn’t post status updates saying that I’ll be moving to some obscure place (sorry good folks of Skegness) to bring attention to some case. I have had so many worried and amazed responses on my update that I realized that not only was I lying to these caring people, but that I was actually undermining my own position as one you can count on. And in addition, there are a lot of people who read my update and who are now feeling sort of silly believing my fake update. And I can’t take that feeling away from them or make it better.

Things could have been better if that only helped Case X - but it did not.

Why should others take my personal “brand” seriously if I’m not doing it myself?

Ahead of me, I have a fair amount of work trying to rebuild trust and belief in me. And it’s my own stupid fault.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.