Lær Psykisk Førstehjælp

Skrevet d. 5-3-2015 09:20:05 af Henriette Hagild - Psykoterapeut, Coach, Stresscoach

Hvad gør vi, når vi møder et menneske, der har brug for psykisk førstehjælp? Hvordan sikrer vi, at vi giver den rette hjælp, hvordan spotter vi et menneske i psykisk krise, hvordan møder vi et menneske, der lider af depression, angst, misbrug eller anden psykisk lidelse?

 

Dette 2 dages kursus udbydes i samarbejde med Psykiatrifonden, og henvender sig til medarbejdere, fagpersoner, pårørende og andre private, der i deres hverdag er i berøring med mange mennesker.

På kurset undervises man i depression, angst, psykoser og misbrug og relevante kriser forbundet de diagnoser, og man arbejder med KRYDS handleplanen, der fungerer godt i sasmtalen med mennesker i psykisk ubalance.

 

Formålet med kurset er at klæde deltagerne på til at kunne møde mennesker med en psykisk sygdom eller i akut krise, og hjælpe dem videre til rette behandling.

 

Hver 5. dansker får på et tidspunkt en psykisk sygdom – jo tidligere de får hjælp, jo hurtigere kommer de sig.

 

For mange er det naturligt at kunne yde fysisk førstehjælp – at yde psykisk førstehjælp er at hjælpe et menneske i psykisk nød videre til rette behandling på en omsorgsfuld og respektfuld måde. Det er ikke terapi – det er hjælp og omsorg her og nu!

 

Kurset varer 2 dage og koster kr. 2000,- (+ 25% moms). Du afslutter som certificeret Psykisk Førstehjælper og får et certifikat udstedt af Psykiatrifonden og en manual med uddybende information om psykiske lidelser og kriser.

 

Tilmelding på info@kurserkompetencer.dk eller ring på nr. 26 28 64 44.

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.