Du er god nok præcis som du er

Skrevet d. 11-1-2019 12:19 af Julie Bache - Psykoterapeut


Hvordan lyder det? Hvordan ville det være, hvis du rent faktisk troede på det udsagn? Hvis hele din krop, hele dit sind, vidste at det var sandheden. Hvordan ville dit liv så se ud?

Prøv at forestille dig det…..

Hvordan ville det være, hver morgen at vågne op med en følelse af at være god nok og være tilfreds med hvem du er og hvordan dit liv udfolder sig?


Jeg kan forestille mig, at det kan være svært at tror på, måske endda svært bare at forestille sig.

Hvordan kan jeg være god nok, præcis som jeg er? Jeg spiser jo både for meget slik, råber af mine børn, tager bussen på arbejde selvom jeg burde cykle, glemmer mine veninder og jeg er den der performer dårligst på jobbet, selvom jeg også føler jeg arbejder alt for meget.


Din selvkritik har travlt, rigtig travlt og du tror på den! Faktisk tror du så meget på den, har troet på den så længe, at det er gået hen og blevet din sandhed. Du er fyldt om med selvbebrejdelse. Du er blevet din egen værste fjende og dit dårlige selvværd er blevet din bedste ven.


Det er et smertefuldt sted at stå. At stå der, lige midt i livet, travlt, for hverdagen skal jo køre men samtidig, dybt inden i dig selv vide, at dit liv ikke udfolder sig som du virkelig ønsker. Du udfolder ikke dig selv, som du virkelig ønsker.  


Den gode nyhed er, at alt det vås og alle de nedladende ord du fortæller dig selv, alle dine undskyldninger heldigvis ikke er den rigtig sandhed. Måske din sandhed, men ikke den virkelige sandhed.


Den virkelige sandheden er, at du er god nok! Ikke fordi du er noget specielt, ikke fordi du kan mere eller andet end andre mennesker. Du er god nok præcis som du er, bare fordi du er dig. Det er et faktum. Der findes ingen dårlige mennesker - ok. altså med mindre man direkte er psykopat, hvilket alligevel er de færreste og jeg har svært ved at tro, du havner under den kategori.   


Mit budskab er:

Slip alt det du tror du er, slip alt det du tror du kan og ikke kan. Slip dine undskyldninger.

Det handler ikke om, at du skal blive den bedste version af dig selv, det handler om at finde modet til at være den du allerede er. Modet til at stå værdigt lige der, hvor du ved du kan stå, hvis du bare tør.

Du fortjener det!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.