Vi træder ind til familiejulefrokosten og rollerne er defineret inden vi sætter os ned -

Skrevet d. 25-12-2018 23:56:51 af Kirsten Øvlisen - Psykoterapeut, Parterapeut

Har du lyst til at bruge det konstruktivt i dit eget liv udenfor julesæsonen? 

Vi kan nogle gange gange komme til at definere os selv - alt efter hvad der er plads til i selskabet. Måske er der en, der trækker energien ud af selskabet - en holder humøret højt, en hjælper med det hele, en anden lader sig servicere. En er den sjove, en har fået noget nyt på cv´et hvert år,, en anden har andre ambitioner og værdier, en er politisk engageret og en anden ligeglad.

Nogle gange kan man komme til at sammenligne sig i et sådan selskab, det er sjældent godt at sammenligne - nogle gange kommer vi til, at gøre enten os selv eller andre mindre.

Prøv i stedet at bruge ordet "inspiration", hvad bliver jeg mest inspireret af sådan en dag i selskab med familien. Lad det, der kan være tungt vige pladsen og kig konstruktivt på, hvilke mennesker, du synes bidrager til selskabet på den fede måde.

Brug det som en kickstarter til, hvad du gerne vil bringe mere af ind i dit liv - istedet for at bruge energien på det, der tager energien ud af dig.

Glæd dig over, at når du rejser dig fra bordet - er det dig, der kan tage valget: hvordan vil jeg bruge denne dag konstruktivt i mit liv. 

Har du siddet fast i din rolle ved bordet for længe til, at du selv kan få adgang til det konstruktive - så brug en terapeut - det er godt at gå en ny vej og ta´ forandringens muligheder til sig - istedet for at håbe på andre forandrer sig. 


.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.