Vi kan styre uden om depression, hvis vi ved hvordan

Skrevet d. 4-10-2018 13:35:45 af Benjamin Kobborg - Psykoterapeut, Supervisor, Coach, Stressterapeut

Metakognitiv terapi vinder frem - fordi det virker bedre og hurtigere

I disse år vinder den metakognitive terapi stærkt frem, fordi forskningen bag den viser, at en virker bedre og langt hurtigere end traditionelle terapiformer.

Mennesker bliver syge, når de overtænker. Mange oplever, at deres tanker styrer dem og ikke omvendt. Det fører på sigt til depression og angst i forskellige former. Når der så skal tages hånd om problemet, så oplever mange, i traditionel samtaleterapi, at det er smertefuldt at gå i terapi og tale intensivt om tanker og følelser, på en måde, hvor de ofte vokser frem for, at man slipper dem.

Terapi skal ikke gøre ondt

Hvis vi lærer at stole på hjernens selvhelende egenskaber og lærer, at lade tænkningen være, så viser både forskningen og de konkrete resultater, at det er muligt for 80% at bedres relativt hurtigt og langt mere skånsomt end ifm. traditionelle terapiformer. Samtidig, så peger meget på, at man, fordi man får fat om problemets rod, håndteringen af vores tænkning, tilbagefaldsraten efter metakognitiv behandling lavere end det som ellers ses i andre terapeutiske sammenhænge.

Du skal IKKE forholde dig til alt der sker i dit hoved og i din krop

Tanker og kropsfornemmelser kommer og går - de fleste af sig selv, uanset indholdet, hvis vi formår at forholde os passivt - ikke-engagerende til dem. Hvis vi vedvarende dykker ned i vores negative tanker, vedblivende holder øje med vores kropsfornemmelser, vedblivende er på vagt overfor angst eller andre symptomer, så svarer det til at kradse i et sår - jo mere vi kradser, jo værre bliver det.

Vi skal derimod lære at forholde os passivt til negative tanker og kropsfornemmelser - lade det være. Så får hjernen nemlig den ro der skal til, for at dens selvhelende egenskaber er virksomme.

Vi tror ofte vi skal tænke os ud af problemerne

Man kan overordnet set ikke tænke sig ud af psykisk mistrivsel. At forsøge at tænke sig ud af et problem, som bunder i overtæning, grublerier og bekymringer er som at finde sig selv i et hul og så begynde at grave, for at løse problemet. Det siger sig selv, at det ikke er en god strategi - man kommer tvært i imod dybere ned.

Metahus terapi hjælper dig videre

Kæmper du med psykisk mistrivsel, så kontakt metahusdk, for at høre om mulighederne for at starte i metakognitiv terapi og få skånsom og effektiv hjælp.

Metakognitiv terapi bruges i behandlingen af de fleste former for psykisk mistrivsel og lidelse - fx Stress, angst, depression, socialangst, præstationsangt, OCD, PTSD mv.

Gratis afklaring til dig

Du kan ringe til Benjamin Kobborg fra metahusdk, skrive, melde dig på et af vores events, eller booke gratis forsamtale - det er helt uforpligtende.

Behandlingen er ikke gratis, men processen frem med koster ikke noget.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.