To typer lister, som kan give dig en hurtig optur

Skrevet d. 5-3-2018 15:19:49 af Lars Ginnerup - Psykolog

 

Lav lister over

 

  • a)  det, som du kan glæde dig over at have præsteret/udrettet og
  • b)  det, som du på kort sigt kan glæde dig til!


Det gælder om at komme i gang med listerne med det samme, fordi du altid kan redigere, udvide og berige dem. Du vil opdage, at dit livsmod stiger, efterhånden som du arbejder med disse lister og kan fremkalde dem efter behov.

 

På listen over, hvad du har udrettet/præsteret kan f.eks. være den uddannelse, som du har gennemført, og som du ikke ville kunne komme ind på i dag, fordi det adgangsgivende karaktergennemsnit nu er tårnhøjt. Har du børn, kan du jo anerkende deres fortjenstfuldhed og ydmygt erkende, at du ikke har levet forgæves. Du må gerne tænke stort, når du laver denne liste, som handler om fortiden og fremkalder taknemmelighed for tilværelsen.

På listen over, hvad du kan glæde dig til, skal du ikke tænke stort, men opføre ALT, hvad der kan gøre dig lidt gladere med sikkerhed. Det kan være enhver aftale med venner eller udsigten til selv den mindste succesoplevelse på arbejde. Måske en date, hvis du kan magte det i din vinterdepressive tilstand? Denne liste skal du rullende opdatere for en uge ad gangen, så du hele tiden er bevidst om, hvad der trods alt er værd at glæde sig til i den næste uges tid. At tænke over listen er simpelt hen opmuntrende og bidrager mærkbart til, at du kan holde ud indtil næste uventede positive overraskelse (min definition på lykken). For alle går livet både op og ned. Roen er de riges styrke. De rige i ånden. For dig venter der også uventede positive overraskelser lige om hjørnet. Tro på det!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.