Terapi handler ikke om at gøre barndommen forkert - TVÆRTIMOD

Skrevet d. 18-9-2016 20:27:39 af Jeanette Witt - Psykoterapeut

Terapi handler ikke om jagten på den ulykkelige barndom. Terapi handler om at skabe en mening med dit liv som barn, og se at du rent faktisk brugte alle dine kreative evner som barn til at få det bedst mulige ud af din barndom. At skabe en forståelse på en helt anden måde, for det der skete, for det der engang imellem blev utrygt.

Ingen forældre gør noget som helst til perfektion. Livet er ikke altid nemt for forældre og mange udfordres på flere områder i forældrerollen. Det betyder også at vi i nogen situationer ikke gør det bedste mulige for deres børn. Men vi gør det bestemt ikke i en ond mening. Vi gør det bare på den måde. Nogen af de måder vi gør tingene på er også måder vi tager med fra vores egen barndom, og løser problemerne på. Det er den måde vi har set vores forældre gøre det på. Det er bestemt ikke altid at det giver en super god mening, sådan er det bare. Ligesom når vores børn spørger: "Hvorfor??" Så kan vi ikke altid sige andet end: "Sådan er det bare…." Vi gør ikke altid tingene med en bestemt mening. Men det var den måde vi selv lærte at gøre tingene, og dem føre vi videre.
Men det er det der sker i terapi. For terapi handler blandt andet om at skabe mening, i den situation der engang ikke gav mening. Eller at skabe mening med det, der ikke giver mening i dag. I terapi går jeg bagom de følelser og udfordringer du står overfor i dag, og ikke forstår meningen med du skaber for dig selv igen og igen. Jeg arbejder mig ind på, i samarbejde med dig, at skabe en mening med det, igennem dine barndomsminder.
Og når det hele pludselig giver mening, giver det en bedre følelse inden i dig. For mange er det endda en virkelig stor aha-oplevelse. For pludselig giver alt det der ikke gav mening, pludselig en ny mening. Det giver faktisk rigtigt meget mening. Og med din helt nye mening med det hele, vil du også være bedre til at rose dig selv, for at engang som barn at have fundet en mening, med noget, der ikke dengang gav mening. Du kan nu rose dig selv og behøver ikke slå dig selv hårdt oveni hovedet for alt det du ikke mestre i livet nu, for der er en grund til det. Nemlig alt det du ikke lærte som barn, men i dag, og lige nu kan vi skabe en ny og bedre mening med det hele. Du vil finde mere omsorg og glæde for dig selv, og vi kan sammen finde ud af at skifte det stykke værktøj ud, og give dig et andet. Eller bare lære dig at bruge værktøjet på en ny, og mere moden måde.

Ting tager tid, og det gør terapi også. Terapi handler om at skabe mening, ikke at pege fingre af hverken dig eller din fortid. Terapi handler om at danne mening, og løfte dig, din fortid, din nutid og din fremtid <3

De bedste hilsner fra Jeanette


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.