Er du en af de 35.000 danskere der er sygemeldt med stress? Så kan jeg hjælpe dig.

Skrevet d. 10-2-2016 14:02:37 af Jeanette Witt - Psykoterapeut

Som skrevet før er 35.000 danskere hver dag sygemeldt med stress. Det er virkelig mange mennesker. ALT for mange mennesker. Det koster samfundet mange penge hver dag, men mest bekymrende er at det har store konsekvenser for den der er ramt af stress, og de pårørende. For hvad er stress for noget? Og hvordan er det at have stress? Det ved du først, når du har været der, for stress er en udefinerbar størrelse, og det kan være svært at forklare andre, hvordan du har det. Men fælles for de fleste der er ramt af stress, er at der er behov for forståelse, omsorg og massere af tålmodighed, både fra omverden, og fra den stressramte selv. For det tager tid at komme sig over stress, og det er vigtigt at du får den rette hjælp og støtte til at komme ovenpå igen. Det er meget individuelt, hvor længe det tager at komme ud af sin stress, for det afhænger også af, hvor længe du har været ramt af stress. Men jo hurtigere du får hjælp, jo hurtigere kan du genoptage dit liv – og dit job.

Jeg blev i 2014 selv ramt af stress, og med hjælp fra en psykoterapeut, kæmpe støtte og opbakning fra venner og familie, kunne jeg efter 6 måneder vende tilbage til det liv jeg havde før jeg blev stresset. Og dog! For jeg nåede desværre at blive fyret fra mit job, og det er faktisk hver 5., der er syg af stress, der risikerer at miste jobbet. Og det er ikke sjovt både at være syg, og så også skal blive ramt af endnu et problem, nemlig arbejdsløshed. Men jeg har da heldigvis kunne bruge mit stressforløb, og min arbejdsløshed til noget positivt. Nemlig at hjælpe andre, måske også dig, ud af stress og tilbage til livet og jobbet igen. For jeg ved om nogen, hvordan det er at ligge helt dernede under gulvbrædderne, og have det rigtigt skidt. Og tænke, hvornår bliver det dog bedre? Får jeg det nogensinde bedre? Kan jeg få mit gamle liv tilbage? Og ja, det kan du, men dit liv vil nok alligevel have ændret sig. For når du er ude på den anden side, vil du alligevel nok være lidt anderledes. Sej og mere klog på dig selv, og særligt de faresignaler, du vil skulle lytte til fremadrettet. Jeg bliver stadig mindet om når jeg skal til at passe lidt på. Så bliver mange nemme ting nemlig pludselig lidt for uoverskuelige, jeg har svært ved at koncentrere mig, og huske ting. Og så må jeg lige stoppe op engang, og lige få ro på og komme tilbage igen.

Udover at jeg selv har haft stress, har jeg i det sidste år arbejdet med flere stressramte, som er kommet tilbage til jobbet, eller for dem der mistede jobbet endda kommet ud, og fundet nye jobs.

Skal jeg også hjælpe dig? Det vil jeg nemlig rigtig gerne. Jeg sammensætter individuelle stressforløb, med flere muligheder for at arbejde med din stress. Vi er alle forskellige, og er ramt af stress i højere eller mindre grad. Derfor er vores behov for hjælp forskellige, og arten af det ligeså. Men indenfor stressforløb tilbyder jeg:

  • Individuel terapi
  • Walk and Talk
  • Rådgivning både til dig og den virksomhed hvor du er ansat
  • Stressgrupper
  • Muligheder med meditation

Oftest vil en stressforløb indeholde flere af ovenstående muligheder, men ligeså ofte er et forløb med individuelt terapi nok til at komme din stress til livs. Jeg vil anbefale dig at booke en forsamtale, hvor vi sammen kan kigge på hvad det bedste forløb vil være for dig. Jeg glæder mig til at hjælpe dig tilbage til det liv du savner.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.