Tag vær-dig-heden tilbage

Skrevet d. 4-1-2017 14:23:42 af Iris Romerdahl - Coach, Mentor, Traumeterapeut, Stresscoach

At føle skyld eller skam dræner dig for energi – ja især skam æder din livskraft.

 

Skyld handler om at gøre noget forkert Skyld kan du agerer i forhold til. Du kan have dårlig samvittighed og så prøve at gøre det godt igen.

 

Hvorimod skam handler om hvem du er – ”Jeg er forkert! ” Man kan beskrive skammen, som ”de andres øjne indeni mig, som vurderer mig udelukkende negativt.”
Ved skam føles det ofte, som om du står uden for gruppen – du kan have denne udefra ind oplevelse, der føles som ensomhed, selvom du er omgivet af mange mennesker.

 

Tag vær-dig-heden tilbage. Accepter den du er lige nu, og herfra kan du finde den vej, der er din vej. Det betyder ikke at der ikke kan være ”plads til forbedring”. MEN det er kun hjemme hos dig selv fri for skyld og skam, du kan mærke, hvilken vej der er din vej – både i forhold til dine relationer og i forhold til dig selv.

 

Indianerne taler om første fred – fred med dig selv. Den første kontakt er kontakten med dig selv. Det er kontakten med din krop, følelser og behov. Det er gennem den kærlige accepterende kontakt med dig selv, du er i stand til at etablere anden fred – kontakten til andre. Gennem første fred skaber du anden fred!

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.