Svært at slippe grublerier, når kroppen "kører der-ud-af"?

Skrevet d. 23-4-2019 09:36:28 af Benjamin Kobborg - Psykoterapeut, Supervisor, Coach, Stressterapeut

Vi kan nogle gange opleve, at vores tanker, bekymringer og grublerier sætter skub i uroen i vores krop.

Angstsymptomer som hjertebanken, svedeture, rysten, brændende fornemmelser i brystet og mange andre symptomer viser sig - og gør det endnu mere vanskeligt, at slippe bekymringerne og den tænkning, som fodrer uroen.

Det kan også være en fornemmelse af depression, nedtrykthed eller lignende, som gør, at vi ikke synes vi kan slippe tankerne.

Inden for den metakognitive terapi arbejder vi med opmærksomheden, træner den, så vi genvinder kontrollen over den. Forskningen viser nemlig, at det netop er ved at slippe vores grublerier og bekymringstanker, at vi har en chance for at lade hjernen få ro og regenerere, så vi får det bedre.

Det er ikke nødvendigvis let, at slippe bekymringer, man måske har gået med i årevis, men det er nødvendigt.

Vi skal selvfølgelig stadig forsøge at løse vores problemer, men timevis af grublen hver dag, gør det ikke lettere for os at handle. Og det er netop handling der skal til, hvis vi skal flytte os.

Kæmper du med at slippe tanker om fortiden, nutid eller fremtid - kører grublerierne i ring, så kan metakognitiv terapi hjælpe dig. Det kræver du vil det, det kræver en indsats, men effekten af den metakognitive terapi er høj - langt de fleste (ca. 80%) oplever, at de bliver hjulpet godt videre.

Vil du vide mere? Så kontakt mig for en uforpligtende snak om mulighederne!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.