Styret held

Skrevet d. 22-3-2018 15:15:51 af Lars Ginnerup - Psykolog

 

De meget uheldige ryster aldrig deres rutiner og udsætter sig derfor for slidsom stress og tristesse. Ved vi fra 10 års forskning.

 

Også derfor er Træning af Nysgerrighed og Gejst  vigtig. Prøv øvelsen Kast terningen engang imellem, dvs. skriv 6 overkommelige, lystbetonede aktiviteter ned, vel at mærke aktiviteter, som du endnu ikke eller kun for længe siden har prøvet af, og varigheden skal være 20 minutter eller højst halvanden time!

 

Det skal være overkommeligt!

 

Nummerér aktiviteterne i den tilfældige rækkefølge, som du kommer i tanker om dem, og kast så terningen vel vidende, at du skal gøre alvor af at prøve det fra listen, som kommer ud - inden for en uge!

 

Øvelsen kan også med fordel benyttes på en arbejdsplads [prøv noget nyt i denne uge!] for løbende at sikre variation og dermed styret held.

 

Husk også, at hvis du laver en liste med ”overkommelige hængepartier”, som du aldrig har fået ud af verden, så kan du skabe held ud af uheld - from trash to treasure - ved, når uheldet er ude, f.eks. en tabt mulighed (såsom afslag på ansøgning), så straks at kaste dig over noget fra den ulystbetonede liste. På dén måde kan du ”overskrive” oplevelsen af uheld med noget, som du kan være stolt af endelig at få gjort…

Husk dog også at lære af uheldet/"fiaskoen", dvs. den kedelige/ubehagelige hændelse! Og hvis du kan tilskrive hændelsen noget ustabilt, f.eks. din egen manglende indsats eller tilfældige ydre omstændigheder, er det lettere at lægge fiaskoen bag dig og prøve igen med nyt mod!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.