Styrer du din "bil"?

Skrevet d. 8-7-2017 08:46:29 af Christin Walter - Coach, Mentor, Parterapeut, Stressterapeut, Søvnterapeut, Stresscoach, Sexolog, Familieterapeut/-rådgiver, Bio-neurofeedback behandlerHvorfor dette lørdags billed?

Hvorfor latter?

Hvorfor ned i kroppen?

 

Jo, det er fordi, at vores krop sender os konstant signaler – også når noget er galt.

 

Ligesom vores bil gør, når den er beskadiget eller noget er under optræk. Når det er vores bil, er erfaringen, at vi faktisk er MEGET gode til at lytte efter, køre ind til siden, stoppe op, se efter, lytte lidt mere og undersøge, hvad der mon ikke er; som det bør være for at den kører; som en spindende mis.

Altså; vi tager ansvar, vi lytter til disse signaler fra bilen af nødvendighed, for at kunne udføre reperationerne i pleje for bilens liv, inden det er for sent.  Vi ved også, at skade på bilen og regningen vi skal betale, kan blive større jo længere vi venter med at handle.

 

Men, når det drejer sig om DIN egen motor, “din bil” – DIN KROP, hvor god er du så til at lytte til signalerne? –  til at stoppe op?

 

 

Så tilbage til billedet, de fleste af os synes, at det er fantastisk at mærke det velvære som spredes i kroppen ved latter – og ja, der frigives også positive hormoner. Mange af os kender lignende følelser kva de gode hormoner ved fx berøring, elskov, kys, kram, ved motion, ved nærvær, samvær i vores relationer, wellness, meditation, åndedrætøvelser og positiv tænkning.

 

Men har du ofte hovedpine, nakke-/skulder smerter, smerter fra bevæge apparatet, hård mave, uro, hjertebanken eller andet? Er det ”brændstoffet” du tanker med, der gør det eller mangler du at smøre med lidt olie? Ved du; om du har balance i din vitamin og mineral balance?

 

Hvorfor er det så nemt for os at stoppe op, lytte efter og tage ansvar, når det er bilen. Når det tilsyneladende er så svært, når kroppen fortæller noget?

Hvorfor er vi så gode til bare at sige til egen krop; ”pjat, jeg kan sagtens det her!” eller ”tag dig nu sammen” osv! Er det fordi vi ikke bliver direkte presset på pengepungen? Er vi bange for at ”tabe ansigt” overfor andre? At føle os svage? Men er det ikke lidt fjollet; når vi i sidste ende kun deler hele livet med os selv (Hvem går du i seng med hver aften? Hvem vågner du med hver morgen? Hvem er med i alle dine tanker? Hvem er altid med dig på toilettet? Osv) Nå, det er lidt stof til eftertanke. For det er jo kun dig, der ved, hvordan du snakker og lytter til dig selv og din egen krop.

 

Så; hvordan ser vi vores egen krop? Hvor meget lytter vi til kroppens signaler og sprog? Hvad fortæller den dig? Er det tid til at ændre dit syn, din bevidsthed?

Det er specielt tankevækkende, når vi ved, at 95-97% af alle sygdomme er stressudløst, ikke sandt? – og hvor var det nu stress sad?

(tvivl om, hvor stress sidder; læs “frøen i gryden”)

 

Som Piet Hein skrev: “husk at elske mens du tør det, husk at leve mens du gør det!”

 

Så, ja ELSK også dig selv og din krop, ved at lytte til den. Samt bevidst at vælge “de gode hormon-situationer”.

 

Jeg ønsker dig den bedste lørdag, weekend og et liv bare fyldt med glæde, spas, berøring;o)


#66heartdays

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.