Stress sætter sig i kroppen - men der er en vej ud af smerterne

Skrevet d. 7-1-2019 14:24:15 af Lene Belling - Stresscoach, Coach, Mindfulness instruktør

Min egen historie med stress er den direkte årsag til, at jeg i dag har valgt at hjælpe andre mennesker med at leve uden stress og få mere harmoni, balance og glæde i hverdagen.

Min rejse startede for nogle år tilbage med et stresssammenbrud, der kom som lynet fra en klar himmel. Jeg kan godt se i bakspejlet, at det var under opsejling længe, men da jeg stod i det havde jeg fuldstændig mistet kontakten til mig selv og min egen krop.

Min krop startede med at komme med små signaler, der langsomt blev kraftigere og kraftigere. Jeg lyttede ikke og til sidst råbte kroppen af mig. Da jeg stadig ikke ville høre efter, kom sammenbruddet. Som lynet der slog ned på et splitsekund.

Jeg var egentlig hos lægen for at tale om noget udslæt. Hun kunne godt se, at der var noget helt andet og mere alvorligt på spil. Hun stillede det rigtige spørgsmål og jeg brød totalt sammen i gråd, blev prompte sygemeldt og sendt hjem med antidepressive piller.

Da jeg kørte derfra kunne jeg ikke finde hjem. Jeg kendte pludselig ikke den by jeg har boet i hele mit liv og jeg kendte ikke mig selv. Det blev startskuddet på en lang, zombieagtig tilværelse hvor jeg gik rundt i en klokke og ikke anede hvem jeg selv var, eller hvor jeg var på vej hen.

Hele denne historie endte med en fyring og så stod jeg der, på fuldstændig bar bund. 26 års ansættelse i samme firma var slut og det var på tide at lukke døren bag mig. Jeg besluttede mig for, at der måtte simpelthen være en mening med hele den oplevelse – en læring som jeg kunne bruge til noget. Og beslutningen stod pludselig lysende klar for mig:

Jeg ville hjælpe andre mennesker ud af stress. Jeg ville hjælpe andre til at få et liv i harmoni. Få mere balance og glæde i hverdagen.

Det blev små skridt i den rigtige retning, for jeg var nødt til at hjælpe mig selv først. Jeg gik i gang med en palette af udviklende uddannelser og det blev den vildelse personlige udvikling for mig selv: Mindfulness Instruktør. Life Mastery Master Coach. Stress Coach og Qi Gong Instruktør.

For i min verden hænger, krop sind og sjæl unægtelig sammen. Du kan ikke hele sindet, hvis du ikke også har kroppen med. Du kan ikke hele kroppen hvis ikke du arbejder med sindet.

Når jeg arbejder med stressede mennesker, arbejder jeg også med kroppen. For det fine ved Qi Gong træning er langsommeligheden og blødheden. At arbejde blødt og blidt med kroppen og koble åndedrættet på, er bare så givende i forhold til at slippe stress. For stress sætter sig ikke kun i sindet – det sætter sig i hele kroppen. Noget som har været en dyb erkendelse for mig selv. Det tog mange måneder, mange meditationer og mange timers Qi Gong træning at slippe alt det der havde hobet sig op.

Stressede mennesker har ofte svært ved at mærke kroppen og det kan være en meget kraftfuld men også smuk proces at åbne op for indeklemte følelser. At mærke energien strømme frit og spændinger give slip.

Jeg har oplevet mennesker til Qi Gong undervisning, der i forløbet finder ud af at de rent faktisk HAR stress i det øjeblik de begynder at arbejde med og mærke kroppen.

Jeg har oplevet stress klienter, der lettere kan slippe stressen fri af kroppen, når de begynder at arbejde med få øvelser. De åbner op og giver slip på alle de spændinger der har hobet sig op, over uger, måneder ja måske endda år.

Så ud over at være en fantastisk træningsform, hvor hele kroppen og sindet styrkes, så er Qi Gong træning også den perfekte træning til at forebygge og afhjælpe stress og spændinger i kroppen.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.