Stress kan være en invitation til at se på de dybereliggende mønstre som man ikke kan få ø

Skrevet d. 11-5-2016 15:35 af Tina Stærk - Psykoterapeut MPF, Mentor

Når man er ramt af stress, føles det ikke som om der er noget gavnligt eller inviterende i denne tilstand.

Men ser man stressen som et isbjerg, hvor de synlige tegn på stressen er den del af isbjerget der titter op af følelseshavet iform af hjertebanken, søvnløshed, ubeslutsomhed, forvirrethed, nedsat hukommelse ,nedsat koncentration, opmærksomhedskræven, mere højlydt og hurtigere tale, aggressivitet, trækken sig ind i sig selv ,uengagerethed ,irritabilitet og træthed .Det er alt det vi kan observere stressen gør ved os.

Den usynlige del, er der hvor informationskapaciteten er størst,ligesom isbjerget er størst under havet, og det er i dette ubevidste følelseshav man virkelig kan vende en stresstilstand til nærende og frugtbar sundhed for hele mennesket, men det kræver at man dykker helt ned i følelseshavet og får fat i de ubevidste sider af stressen.

I min terapi har jeg set mange eksempler på at folk der er ramt af stress bliver beriget, helbredt og beredt af stress der bliver behandlet som et isbjerg.

De bedste hilsner

Tina StærkHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.