Stress er kun farligt, hvis du lader den blive en del af dit liv for længe. Hvor længe tør

Skrevet d. 5-3-2016 21:38:46 af Jeanette Witt - Psykoterapeut

Jeg ved rigtig meget om stress! Ved du hvorfor jeg ved en hel masse om stress? Det er rigtigt, at jeg har erfaring med at hjælpe andre ud af deres stress, men der er også en helt anden grund til, hvorfor jeg ved rigtig meget om stress! Jeg ved rigtig meget om stress, fordi jeg har selv været der. JEG har haft stress. Jeg blev sygemeldt, og var sygemeldt og til sidst mistede jeg mit job. YEP, den er god nok. Terapeuten, der fik stress. Jeg kender stress indefra, og jeg ved om nogen hvad det er du gennemgår lige nu. Og det er ikke ret sjovt. Det er slet ikke for børn og sarte sjæle. Men én ting kan jeg love dig. Og det er at DER ER EN VEJ UD. Du skal ikke være syg med stress altid, du skal nok bliver rask og glad igen. Men så er du også nødt til at stoppe op lige nu. Hvad skal du så gøre nu for at komme videre:

  • Mød dig selv med tålmodighed, accept og omsorg. Det er lige præcis det du har brug for lige nu og her.
  • Finde en dygtig terapeut. En terapeut, der kan hjælpe dig igennem dit stressforløb. Du kan og SKAL ikke gå igennem denne svære periode med stress alene. Du skal finde en der gør dig tryg, en det føles rart at betro sig til, og som ser dig som den du er, lige der hvor du er.


Det er tid til at du finder vejen hjem til dig selv, for jeg tror det er lang tid siden, du har været der. Og har du på dette seneste:

  • Mærket dig selv
  • Respekteret dine egne grænser
  • Bedt andre respektere dine grænser
  • Mærket efter hvad der er rigtigt og forkert for dig
  • Sagt stop og nu er det nok

Stress er svært at forstå for både dig selv og andre. Derfor er det vigtigt at få sat ord på, så du begynder at forstå din stress, og ikke mindst dig selv. Dette gøres bedst igennem et individuelt forløb.

Stress frembringer følelser som ensomhed, håbløshed, og angsten for at blive skør. Igennem et gruppeforløb hos mig vil du møde andre med stress, som ved hvordan du har det, og kender din angst og bekymring for fremtiden.

Jeg har stor erfaring med at hjælpe andre godt igennem deres stress. Jeg sammensætter et stressforløb, med udgangspunkt i dig og dine behov. I sammensætningen af forløbet har jeg fokus, mest på dig, men også på dine pårørende, hvis der er behov for det.

Du tager det første skridt, jeg hjælper dig med at tage resten.