Strammer sommertøjet?

Skrevet d. 8-11-2014 13:27:26 af Dorte Windfeld - Psykoterapeut, Coach, Mentor

Strammer sommertøjet?

Så kom sommeren. Jeg håber du nyder varmen J Nu skal vi langt om længe til, at finde sommertøjet frem. De kortærmede bluser, shorts, kjoler og badetøjet hænger i skabet og kalder…….

Skøøønt endelig med noget sommer. Solen er nu en dejlig skabning. Den varmer både krop og sjæl. Det er som om jeg bliver, bare et par gram gladere når jeg vågner og ser den blå himmel udenfor mit vindue. Jeg tror mange har det på samme måde som mig. Langt de fleste af os har glæde og gavn af solen og lyset.

Men så sker der det, for nogen af os, at vi spurter ind i skabet (ups det kan jeg i mit) eller ind TIL skabet og graver sommertøjet frem af gemmerne. Hopper ned i ynglingsbeklædningen fra sidste år, ser os i spejlet og tænker: ” Ups…..det går da slet ikke, jeg ligner jo en strandet hval” Og så ryger det gode humør lynhurtigt ud med badevandet igen. Kender du det? Så læs bare videre……

Mit spørgsmål til dig er: Hvad giver det dig, at dunke dig selv i hovedet på den måde? Prøv et øjeblik at spørge dig selv helt ærligt! Giver det dig det, du i virkeligheden har behov for? Hvad HAR du i virkeligheden behov for?

Jeg vil gætte på at du svarer: At handle! At gøre noget! Enten ved at ændre noget helt praktisk i din dagligdag, eller ændre på dine tanker og overbevisninger. For de fleste sikkert en blanding af begge dele…

Den glædelige nyhed er, at det aldrig er for sent at gøre noget ved dig selv og din krop. Det første du kunne spørge dig selv om, er om din overbevisning egentlig er sand? Er det virkelig rigtigt, det du tænker om dig selv?

Hvis svaret er nej så rigtig god sommer til dig. Nyd livet og solen BIG TIME, alt andet er spild af tid.

Hvis dit svar er JA, jeg har ikke passet godt nok på mig selv og min krop, så beslut dig til at gøre noget ved det lige nu – hvis du har lyst.

Det er aldrig for sent at tage action. Mange små skridt mærkes ganske lidt, men har en stor virkning på kroppen, sundheden og vægten.

Som en tidligere klient sagde: ” Det bedste ved forløbet har været, at jeg jo egentlig ikke har lavet ret meget om. Det er så små justeringer, at jeg ikke tænker over det, men de virker”.

Så her er et par af mine tips til at komme i gang på, hvis du har lyst:

  • Værdsæt dig selv. Du er helt unik, uanset din størrelse!
  • Sørg for ikke at sulte din krop. Når du sørger for at få lidt at spise jævnligt i løbet af dagen, holder du dit blodsukker stabilt. Så får du ikke så let cravings for søde sager. Når du er meget sulten, bliver det også sværere at tage gode beslutninger. Desuden vil din krop tro at der kommer hungersnød, hvis ikke du spiser jævnligt og den vil holde på de fedtdepoter den har.
  • Drik rigeligt med vand! Vand er godt for dig og din krop elsker det. Du kan evt. gøre det til en vane, at drikke et stort glas vand før hvert måltid. Så er du sikker på at får drukket nok og det giver dig en umiddelbar mæthedsfornemmelse inden du skal spise. Husk at drikke ekstra når det er varmt.
  • Vær tålmodig og hold fast i dine positive bekræftelser, også når det ikke går lige præcis som du ønsker. Falder du i og gør noget du fortryder så sig: ” Det er hvad det er ” – og så kom op på hesten igen. Det er ikke verdens undergang.
  • Spiser du på følelser? Spørg dig selv om du virkelig er sulten eller om du i virkeligheden prøver at ændre en følelse? Fysisk sult er tålmodig og kommer snigende. Følelsesmæssig sult kommer pludseligt. Find en anden måde at håndtere følelsen på. Det hjælper dig ikke at spise.
  • Få plads til motion i dit liv. Det behøver ikke kun være at løbe et maraton eller timer i et fitnesscenter. Mindre kan også gøre det. Tag cyklen i stedet for bilen, trappen i stedet for elevatoren og ”stjæl” lidt ekstra skridt, ved f.eks at parkere lidt væk fra dit bestemmelsessted. Brug fantasien. (psst sex er jo også motion J)

Handler det mere om tanker og overbevisninger, kan du måske have glæde af et godt gammeldags og kærligt spark bag i. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.