Sexologiens verden – kan være en broget verden!

Skrevet d. 2-3-2018 16:44:57 af Marie Thjellesen - Sexolog, Parterapeut

Jeg finder det vigtigt som en del af bloggen, at definere nogle faglige termer inden sexologiens og terapiens verden. Når du googler ”terapi” og ”sexolog” popper der alverdens tilbud op til dig alene og til dig og din partner sammen. Der er rigtig mange spændende hjemmesider, men jeg vil opfordre dig til at sætte dig ind i begreberne, inden du tager kontakt til en terapeut eller sexolog. Du kommer formentlig til at betale mange penge for en terapeutisk forløb, så jeg vil råde dig til at forholde dig kritisk til markedet – for i sidste ende kan du spare mange penge på at komme godt fra start!

For at lette dig for en del af arbejdet, har jeg derfor valgt at definere begreberne nedenfor;

Hvad er en sexolog?

En sexolog er person der yder sexologisk service, dvs. (professionel) hjælp til mennesker med seksuelle eller samlivsmæssige problemer.

Hvad er en certificeret sexolog?

En certificeret sexolog, er en sexolog med et certifikat fra sexologens eget uddannelsessted, og er derved ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel i sig selv.

Titlen sexolog er ikke beskyttet

Markedet af sexologer er stort og broget, alle mennesker kan i princippet sætte et skilt på døren og tilbyde dig hjælp til din seksualitet!

Hvad er sexologi?

Sexologi betyder læren om kønslivet. Sexologi er en tværfaglig disciplin. 


Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg skal finde en sexolog?

På DACS (dansk forening for klinisk sexologi) hjemmeside kan du blive informeret om hvad der er vigtigt at have øje for når du skal finde en sexolog. Der findes andre foreninger og jeg vil råde dig til at undersøge den enkelte forenings etiske regelsæt og værdigrundlag.

Selv om det kan tage en del af din tid, vil jeg minde dig om at det er vigtig læsning og ”bør” give stof til eftertanke.

Når du skal etablere et eventuelt samarbejder med en sexolog, er der givet tale om dit allermest private liv! Det forudsætter at du mødes i respekt og professionalisme.


Er en sexolog med DACS medlemskab en kvalitetssikring?

Man kan i princippet ikke vide sig sikker på at den enkelte sexolog er dygtig – for hvad vil det i grunden sige at være dygtig? Det der er hjælpsom for den ene klient, er ikke nødvendigvis hjælpsom for en anden! Men man kan sige om en sexolog der er uddannet ved DACS, at han/hun er fagligt godt funderet! Og med et medlemskab i DACS, er den enkelte sexolog forpligtet til at arbejde efter foreningens etiske regelsæt.

Har sexologen en autorisation, vil den være udstedt af NACS (Nordisk forening for klinisk sexologi) og betinger mindst 100 veldokumenterede klienttimer. 

 

God læselyst!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.