Intimitet

Skrevet d. 2-3-2018 17:13:14 af Marie Thjellesen - Sexolog, Parterapeut

Om nærvær og kontakt.

Intimitet og seksualitet er ord som vi ofte forbinder med lyst, leg, spænding og glæde. Samtidig er det også en følsom størrelse. Vores krop er noget meget personligt, og når vi skal dele den med andre gør det os meget sårbare!

Begrebet intimitet rummer både den fysiske nærhed såvel som den følelsesmæssige nærhed, det kan være ord som; ømhed, nærhed, samhørighed, lyst, krop og sex der forbindes med intimitet. Måske forbinder du andre ord med intimitet?

Dit ønske om nærhed, ømhed og kontakt, er en helt naturlig lyst. Vi er alle seksuelle væsner, men vi er langt fra ens. Du og din partner består af to vi forskellige mennesker med hver jeres livserfaring, overskud og lyster.

Intimitet og seksualitet er endvidere levende dynamiske størrelser, altså foranderlige størrelser, som er betinget af de forskellige livsfaser, I er i, og af det som I oplever på andre områder i jeres liv!

I min praksis ser jeg, at det er en udfordring for alle par, når de skal fortælle om hvordan de mødes på det intime område derhjemme, og når de taler sammen om de forventninger, lyster, forskelligheder og problemer, der knytter sig til det.

I min praksis arbejder jeg derfor målrettet på, at vi samarbejder om at I skaber et rum for, at I kan betro jer til hinanden om ønsker, behov og sårbarhed når det handler om jeres intimitet og seksualitet.

Intimiteten hænger nøje sammen med forholdet i øvrigt og intimitet ændrer sig som tidligere nævnt, naturligt i forskellige faser i livet.

Sæt tid af til at pleje intimiteten

Mennesker har en fantastisk evne til at mødes – ikke bare med ord – men også med ømhed og berøring. Disse evner kan med fordel bruges til at fremme og styrke nærheden, glæden og fortroligheden i jeres forhold og kan sammenlignes med vigtige vitaminer.

Hvis du gerne vil værne om intimiteten i dit forhold, er det derfor nødvendigt at I prioriterer den og at I sætter tid at til at pleje nærheden i jeres forhold.

Det kan i det hele taget være godt for jer som par, at rette opmærksomheden mod, hvordan I kan glæde hinanden og møde hinanden på det intime område.

Det giver ofte glæde i en travl hverdag, hvis du eller din partner er opmærksom på at give et kram i stuen, et kys på kinden i køkkenet, en arm rundt om skulderen i sofaen og et smil med øjenkontakt på vej ud af døren!

Jeg oplever at mange par bliver nærige med disse vigtige tilkendegivelser, når hverdagen har ramt dem!

Hvorfor tale om intimitet?

Dette blogindlæg kan forhåbentlig give inspiration til at du og din partner får talt om de tanker, glæder, ønsker og længsler og svære følelser, som I hver især har på dette mangfoldige område og at I må inspireres til at vise hinanden nærhed og ømhed i hverdagen.

Intimitet er tema som I kan arbejde på at styrke i jeres forhold, et tema som I kan stå sammen om også selv om I er forskellige!

Jeres parforhold er en unik ramme, der gør det muligt, at I sammen kan udfolde intimiteten til glæde for jer begge!

Tænk på hvad et varmt blik, et opmuntrende kram og et kærligt kys kan betyde for ens trivsel!

Intimitet er en uudtømmelig størrelse – og jeg vender stærkt tilbage!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.