Savner du mere selvforkælelse?

Skrevet d. 8-11-2014 13:16:55 af Dorte Windfeld - Psykoterapeut, Coach, Mentor

Hvem forkæler dig?

Lige for tiden, er det meget hot at tale om selvforkælelse. For mange af os er det et område vi ikke er så velbevandret i. Vi har tit for travlt med at forkæle alle omkring af os. Kender du det?

Men hvad vil det egentlig sige at forkæle sig selv? Hvordan pokker gør man lige det, når fokus altid har drejet sig om alle andre? Det lyder jo meget godt alt sammen, men hvad skal der egentlig til?

Hvorfor er det vigtigt?

Hvis du skal kunne være noget for børnene, manden, konen, kæresten, familien, hunden og vennerne eller du skal kunne yde noget på jobbet, er du nødt til også at blive tanket op selv. Bliver du ved med, kun at tænke på alle dem omkring dig og glemme dig selv, vil du på et tidspunkt være drænet for energi. Prøv at overveje hvordan du reagerer når du føler dig mat i sokkerne? Kunne det tænkes, det er i de perioder hvor du oftere falder i og spiser forkert?

Jeg besluttede mig for at udforske feltet og jagten gik i gang……

Hvad er selvforkælelse egentlig? 

I starten troede jeg det var noget med at guffe chokolade…..så jeg forkælede mig selv med masser af lækkerier. Slængede mig på sofaen med tæpper og rigelige mængder af gode sager. Til at begynde med var det såmænd hyggeligt nok. Men efter ganske kort tid følte jeg mig oppustet, dvask og ikke spor forkælet.

Så jeg måtte jeg op på hesten igen og lede videre, når nu chokoladetricket ikke virkede. Flere andre ting blev afprøvet.

I min søgen efter at finde ud af hvordan jeg kunne forkæle mig selv, fandt jeg ud af at selvforkælelse kan være mange forskellige ting. Og at det kan variere fra dag til dag, afhængigt af situationen og humøret.

Hvordan gør jeg så?

Vi har alle sammen forskellige måder at gøre tingene på og min opfordring til dig er, at du lave din helt egen liste over ting du nyder og som lader dig op. En liste du kan kigge på, når du har brug for at komme fra pause til play og få strøm på batterierne.

For det er jo dybest set det det er formålet med galskaben. At blive ladt op. Og det gælder såmænd uanset hvor i livet du befinder dig. Om du er alene, i forhold, har 4 børn og 7 katte eller ingen af delene.

Her er et par ting jeg har testet på mig selv, som du kan lade dig inspirere af:

 • En aften på sofaen med dynen og en god film.
 • Få nogen til at lave mad til dig, så du ikke skal røre en finger (sund og lækker mad)
 • Få ordnet negle på hænder eller fødder.
 • En tur i svømmehallen og sauna…ahhh
 • Lad rod være rod og tillad dig selv, ikke at gide noget (UDEN at stresse over det)
 • Maraton videoaften med gode venner/veninder.
 • Et godt langt fodbad.
 • Cafe besøg med BFF ( = Best Friend Forever)
 • Morgenhår og pyjamas hele dagen, uden at foretage dig en skid andet end at se dårligt TV.
 • Massage
 • Gåtur ved vandet eller i skoven.
 • Meditation/minsfullness
 • Gå eller løb en tur. Motion er altid godt for selvfølelsen.
 • Hygge med en god ven eller veninde.
 • Ansigtsbehandling inkl. massage
 • Personlig coaching hvor DU er i centrum.
 • Find ro til at læse i din ynglingsbog.
 • Dans til høj musik - enten i hjemme i stuen eller i byen.
 • En tur på biblioteket.
 • Et varmt bad med lidt lækker duft.
 • En tur hos frisøren.

Listen er lang. Find selv på flere og lave din egen forkælelses-liste. Har du gode ideer hører jeg gerne fra dig.

Hvor tit du griber listen og lader dig inspirere er helt op til dig.

Det vigtigste er at du husker at mærke efter ind imellem, om det er ved at være selvforkælelses tid.

Enjoy :-)

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.