Sæt dine mål med hjertet.....

Skrevet d. 4-6-2019 09:44:34 af Lotte Kornum Aagaard - Psykoterapeut MPF, Mindfulness instruktør

For et stykke tid siden havde jeg besøg af en kursist til en individuel samtale - vi talte lidt om at sætte sig mål for livet med hensyn til vægttab, motion, karriere osv. Hun kom med et udtryk, som jeg egentlig synes, var meget rammende - "jeg er ikke en mål-pige!". 

Vi kender nok alle fornemmelsen af at leve livet efter, hvad andre gør - og der kan være rigtig meget at leve op til! Jeg har selv i min omgangskreds nogle, der går rigtig meget op i træning, og når vi er sammen, er det meget det snakken går om. På et tidspunkt tænkte jeg, at jeg også burde begynde at træne i fitnesscentret eller melde mig til et løb eller gøre noget helt tredje, for det var jo det rigtige at gøre - både ifølge mine bekendtskaber og ifølge meget af det vi hører og oplever i samfundet i dag. Vi skal være i form og vi skal sætte os nogle mål! 

Når vi lever vores liv efter, hvad andre gør, tænker eller siger, så kan vi ende med at leve et liv, vi ikke er tilfredse med. Vi kan ende i et job som vi står op til hver morgen med en træls fornemmelse i maven. Vi kan ende med at være kritiske overfor os selv,  fordi vi lever et andet liv, end det man burde. Vi kan ende med at føle os helt forkerte!! - Der er en anden vej...... 

Når du mærker efter med dit hjerte (eller din mave, din intuition - kært barn har mange navne), så mærker du efter, hvad du har lyst til, og hvad der gør dig glad - og du skaber det liv, som du bliver glad for, i stedet for det liv som du tror du skal leve, fordi andre gør det. Jeg fandt ud af, at det giver mening for mig og gør mig glad at gå eller løbe en tur i skoven med min hund samt en mere blid motionsform som yoga eller pilates - det er den motionsform,  som gør mig tilfreds.

Ved at give dig selv tid og ro til at mærke efter, hvad der gør dig glad, bliver det nemmere for dig at skabe dig et liv, som du er tilfreds med. Mindfulness handler netop om at give sig selv små pauser i hverdagen og øve sig i at kigge indad. Med mindfulness får du kontakten til dig selv og du kan slippe tankerne om "burde, skulle og kunne". Du bliver bevidst om at der er et valg - nemlig dit valg og det du har lyst til. 

Du kan godt blive en "mål-pige" - og sætte dine mål med hjertet og få mere glæde i livet! 

Vil du have et liv med glæde og overskud? Giv dig selv muligheden for at mærke efter og finde roen med f.eks. mit weekend retreat - se mere under mine events!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.