Problemer i parforholdet forsvinder ikke imorgen - de forsvinder, når I gør noget nyt

Skrevet d. 7-1-2019 16:24:19 af Kirsten Øvlisen - Psykoterapeut, Parterapeut

I har hver jeres mønstre med jer, som har betydning for, hvordan I reagerer når I bliver pressede. De reaktioner er grundlagt længe før I to har mødt hinanden og de kommer ofte til at blokere for, at parforholdet kan udvikle sig.

Vi skal væk fra reaktionerne og istedet fremme kommunikationen. Egentlig handler det ikke så meget om gode talegaver eller om at ha´argumentationen på plads - det handler langt mere om, at kunne lytte. 

At kunne lytte til det, der er vigtigt for din partner - for dig og for jer. I skal komme på samme hold.

Har det ikke kørt specielt godt hjemme ved jer et stykke tid - så kommer man ofte til at holde tilbage på energien og det hele bliver lidt reduceret til et regnestykke - "du gør ikke noget for mig - jeg gør ikke noget for dig"  - det bliver praktisk - lidt for råbende eller alt for tavst.

Kærlighed er ikke tavs - den er givende - tilgivende - støttende.

Stop den nedadgående spiral - søg sparring hos en parterapeut - og begynd fra nu af på noget nyt. Vi kører heller ikke rundt i en bil med mislyde i årevis - vi søger hjælp - og det fortjener parforholdet også - det er vores vigtigste relation. 

Skift det ud, der ikke virker istedet for at skifte hinanden ud.  
Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.