Præstationsangst?

Skrevet d. 8-11-2016 14:13:51 af Christin Walter - Coach, Mentor, Parterapeut, Stressterapeut, Søvnterapeut, Stresscoach, Sexolog, Familieterapeut/-rådgiver, Bio-neurofeedback behandler

Lider du af præstationsangst?


Går klappen ned eller bliver du usikker, når du skal præstere eller yde noget på dit studie, job eller i din fritid? Få effektiv hjælp til at blive selvsikker og kunne præstere med ro i maven og opleve en efterfølgende selvtilfredsstillelse.

Jeg har en liste med otte tiltag til, hvordan du kan begynde at møde og lære at takle din præstationsangst.
Derved komme til at føle større glæde og tilfredshed ved fremlæggelser, præstationer eller når du har behov for at stille dig op foran tilskuere. Til eksamen og i mange job situationer kan det føles yderst udfordrende at lide af præstationsangst.

Tag styringen med disse OTTE
1. Øv dig, øv dig, øv dig - øvelse gør mester og det øger din tryghed, da du ved, at du har noget at falde tilbage på. - og derved mindskes din præstationsangst.

2. Find et fokuspunkt i forbindelse med præstationen, ved at have et fokuspunkt, da vil du ikke i samme grad være opmærksom på “publikum” i forbindelse med din præstation, dette kan mindske din præstationsangst.

3. Medbring en flaske vand, hvad end du skal deltage i. Det at have noget at drikke, giver muligheden for at have en sikkerhedsline, hvor du ved at tage en kort drikkepause kan genfinde roen og derved mindske din præstationsangst.

4. Når du øver er det en fordel at øve det foran et spejl, evt filme det og se det bagefter; inden du igen øver. Når først du er i gang med processen og begynder at stå overfor andre; dig selv i spejlet eller venner og bekendte; det gør, at du lærer at stå overfor andre med din præstationsangst. Hvilket er en naturlig udvikling som afhjælper præstationsangst på sigt.

5. Din vejrtækningen er nøglen til din succes og til at styre kroppen og bibeholde balance her. Hvis du fx trækker vejret meget hurtigt eller på anden måde har unaturlig vejrtrækning, får angsten mulighed for hurtigt at tage over. Så det er en vigtig nøgle for dig, at du har styr på din vejrtrækning, at du kan bruge den og derved med denne simple nøgle; vælge om du styrer angsten eller modsat.

6. Accepter, at du er nervøs og at det er ganske naturligt. Din verden behøver ikke bryde sammen, fordi du er nervøs, det er alle andre også i mere eller mindre grad. Nervøsitet er en af grundpillerne i forhold til præstationsangst. Det er kroppens sundhedstegn, for vi mærker alle adrenalin boostet i kroppen. Den skal bruges som en gave; bruges til at stille skarpt og ikke have lov til at tage styringen over dit hovede og din krop.

7. Du fejler absolut ikke som person, fordi du laver en fejl eller et kiks i løbet af en præstation. Faktisk laver alle fejl under præstationer. Det vigtige er, at du bare tænker pyt – og sørger for at komme på rette spor igen derefter, hvis ikke, så kan det være selvforstærkende i forhold til din præstationsangst. – indtil du når dertil, hvor du glæder dig til, at du skal præstere.

8. Put hammeren i skuffen – elsk og anerkend dig selv for det du gør og din præstation uanset hvad – for det er oftest kravene til dig selv, der er sat højest; “publikum” aner jo ikke, hvad du har planlagt.

8.+ Det skaber ALTID ro, når du ved, at projector virker, der er internet osv; så giv dig selv GOD TID, mød op i fred og ro; tjek de forskellige faciliteter igennem gerne x flere, så du får skabt yderligere ro i maven.

Du er hjertelig velkommen;o)

#66heartdays

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.