Personlige kerneværdier - Dit vigtigste værktøj til autentiet og styrket selvværd

Skrevet d. 2-3-2018 14:26:29 af Henriette Strøm - Psykoterapeut, Mentor, Terapeut

Personlige kerneværdier, dit vigtigste værktøj til autentitet  - styrket selvværd

Dine værdier indeholder vigtige informationer om dig selv, dine grænser, dine forventer og ikke mindst dine drømme.
Når vi ikke lever i overensstemmelse med vores personlige værdier, så er vi ikke autentiske. Vi kommer derfor til at leve efter andres værdier, eller måske endda efter andres forventninger. Det medfører ofte at vi kommer til at mangle motivation og energi og vores liv føles som hårdt arbejde og måske endda meningsløse.


Hvis du ikke handler i overensstemmelse med dine personlige værdier, kommer du ofte til, at handle i modstrid med dine inderste ønsker og behov.
Kender du det at sige JA til noget, hvor du egentlig vil sige NEJ?
Måske starter du med et lille nej og så går du i forhandling med dig selv, om det nu også er OK at sig NEJ og ender med at sige til dig selv, at nu må du også lige gøre plads til andre og sige JA.
Disse indre forhandlinger bygger sig op i dit indre og vil på sigt give spændinger og konflikter, som igen vil have effekt på din motivation og din livsglæde.

Det kan føles lidt som at køre i bil med håndbremsen trukket, der er fremgang, meeen det føles ikke rigtigt.


Det lyder jo egentligt meget nemt, så hvorfor gør vi ikke bare det?
Ja det kunne være fordi, det at være autentisk måske har haft en pris tidligere i vores liv.
Vi fødes alle ind i en familie, hvor der skal være plads til alle og nogle behov kan imødekommes, og ikke imødekommes. Hvis vi fødes ind i en familie, hvor der ikke er plads til nye behov ( altså barnets) voksner barnet op med en opfattelse af ikke at måtte have behov, eller ikke at være god nok.


Mit spørgsmål er derfor - Kender du dine kerneværdier? Styrer du dit eget liv, eller styres du af dine indre forhandlinger om dine behov er ok?

Rigtig mange af os kender ikke præcist vores personlig kerneværdier og når vi ikke gør, så kommer vi til at handle lidt i "blinde", hvilket ofte får os ud på omveje og ud i unødvendige udfordringer.Hvis vi præcist vidste hvad vi ønskede os i et parforhold, kunne vi efterspørge dette i vores "Profil". Vi kunne få det bedste job, de bedste relationer til vores nærmeste etc.

OG jeg synes det kræver mod at turde kigge på egne kerneværdier og turde navigere derefter.
For tilvalg kræver fravalg, og er jeg klar til mine fravalg for at gøre de bedste tilvalg - og tør du?


I erhvervslivet ansætter de en Marketingsdirektør, som derefter definere deres kerneværdier, for at sikre den rigtige branding og til at kunne prioritere deres ressourcer.
på hvilke områder og hvornår ansætter DU en Marketingsdirektør til at definere dine personlie  kerneværdier,?


At kende egne personlige værdier giver os et helt unikt personligt værktøj, som vi kan bruge til at navigere rundt mellem vores behov, vores grænser, vores drømme og derved træffe gode og holdbare beslutninger for os selv.

Hvis du ikke allerede har talt med din kæreste om jeres kerneværdier, så skynd dig at gøre det! Det er samtidig en sjov og anderledes måde at lære hinanden bedre at kende.

Kunne du have lyst til sammen med mig at finde dit nye autentiske selv, så skriv eller ring til mig her på min profil.

- De allerbedste hilsner -
Henriette Strøm


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.