Parforhold – kræver vilje.

Skrevet d. 2-3-2018 16:54:54 af Marie Thjellesen - Sexolog, Parterapeut

Dit parforhold består som bekendt af dig og din partner, I er ganske forskellige mennesker, og I har begge har indflydelse på dynamikken i jeres relation.

Begge har I et ansvar for, at det er godt at være i netop Jeres parforhold. Det er sjældent enten dig alene eller din partner alene, der er ansvarlig for at, at Jeres parforhold er vanskeligt, selv om det forekommer. Det er som regel samspillet mellem dig og din partner, der over tid skaber det, som bliver et godt eller et mindre godt parforhold. Kvaliteten af jeres samspil afgøres af, hvordan I behandler hinanden, hvordan I møder livets udfordringer sammen, og ikke mindst hvad I investerer i jeres relation og i jeres familieliv.

Jeres parforhold er en levende størrelse, alt levende skal passes og plejes for ikke at forfalde. Det gælder din krop, dine blomster – og dit parforhold!

Måske tænker du at der er noget galt med dit parforhold, når I har problemer og konflikter. Det behøver ikke være tilfældet. Det at have konflikter, problemer og udfordringer er helt normalt, også for dem, som har gode parforhold. Når man indgår i nære relationer, slipper ingen uden om.

Det væsentlige er, hvordan I sammen håndterer problemer og konflikter, og netop dette er afgørende for, om I bevæger Jer i retning af et samliv, der er præget af samarbejde, eller i retning af et samliv fyldt med opslidende konflikter og utilfredshed.

Måske har I brug for hjælp til at tackle jeres problemer på en hensigtsmæssig måde? og måske har I også brug for hjælp til at møde nye problemer mere konstruktivt, når de dukker op igen? Kunsten er under alle omstændigheder at I ikke fokuserer ensidigt på jeres problemer og konflikter.

Jeg håber for jer at I vil pleje og nære de gode sider ved Jeres parforhold og sammen finde plads til at dyrke venskabet, glæden og humoren.

Hvad enten I søger hjælp udefra eller vælger at håndtere problemerne selv, kræver det en stærk vilje, men med en stærk vilje, kan I få det til at lykkes!

God arbejdslyst!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.