Ordet slankekur skal på museum

Skrevet d. 8-11-2014 13:21 af Dorte Windfeld - Psykoterapeut, Coach, Mentor

Ordet kur, særligt ordet slankekur, bør efter min mening på museum. Det er for længst en antikvitet, som efter min bedste overbevisning, bør udgå af vores ordforråd. Ifølge retskrivningsordbogen betyder kur sygebehandling!

Stor var min forundring for øvrigt, da TV2 og Christian Bitz, for nyligt lancerede bogen verdens bedste kur. Hvad er det lige vi har gang i?

Det kan da ikke undre nogen at det ikke fungerer, når vi er på den ene kur efter den anden. Når vi er på kur er det typisk i en afgrænset periode, afhængig af hvor mange kilo der skal forbrændes. (Og hold nu op et mareridt mens det står på) Når kurenså pr. definition er slut, hvad så egentlig? Så er det som om, at nu hvor det endelig er overstået, ja SÅ skal der smovses. Og måske lidt mere til, for nu har vi jo haft mange afsavn og der er en del der skal indhentes….og her går det så galt. Kender du det….?

Jeg kan i hvert fald sagtens se mig selv, sidde i sofaen nærmest begravet i gode sager, som var nærmest strafbare at spise under kuren. De der gode småkager med mørk chokolade, for slet ikke at tale om den fantastiske ost jeg købte til familien, på en hjemmebagt bolle.

I det her lille sluttede selskab, kan jeg godt afsløre, at en af mine fuldstændig sindssyge ynglings syndere er, den berømte citronmåne! ( Og nej, det var ikke mig der sneg mig rundt på sygehusene og spiste alle citronmånerne i sin tid )

Så hvad sker der, når vi går fra skrap kur til hæmningsløse ædeflip? Vægten siger stødt og roligt igen og er vi særligt (u)heldige, sniger der sig et par ekstra kilo på sidebenene. Med andre ord, så var kuren spild af tid. Men hvad f…vi er jo heller ikke syge, så hvorfor vælge en kur (sygebehandling)

Så skal vi ikke bare være enige om at begrave slankekuren ærbødigst, en gang for alle? Og enes om at en skrap kur til nød kan gå, når vi hurtigt vil af med et par kilo? Så længe vi ikke stikker os selv blår i øjnene og tror at det holder i længden. Varigt vægttab kræver nemlig, at vi ændrer på vores tankemønstre og vaner.

Så ud med slankekur og ind med et naturligt forhold til mad – uden forbud.

  • Mad er skønt og nødvendigt – og der skal være plads til en vis portion kalorier, som skal nydes bigtime ♥ uden dårlig samvittighed. 
    Lyt til din krop. Den ved hvad den har brug for og fortjener at blive lyttet til. 
    Hvad får du ud af at have dårlig samvittighed? 
    Har du allerede taget et valg, om at spise noget af det ”uartige” - så nyd det ♥ det kan alligevel ikke gøres om! ♥
  • Spis med fuld opmærksomhed på, at du spiser. Dine sanser fortæller dig hvornår du er mæt, hvis du da ellers husker at lytte til dem ♥
  • Vælg med stor omhu, hvad du egentlig har lyst til at sætte tænderne i. Læg godt mærke til hvordan det smager. Når smagen går fra at være vildt lækker, til at den i virkeligheden ikke smager dig mere, så STOP. Jo mere du virkelig nyder det du spiser, jo hurtigere vil du få tilfredsstillet dine behov. Mærk jævnligt efter, om du er mere sulten ♥ ♥

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.