Når man ikke selv er særligt sensitiv - men ens partner er særligt sensitiv

Skrevet d. 4-12-2014 10:24:50 af Birgitte Hermann - Familieterapeut/-rådgiver, Coach, Terapeut

Mennesker, der ikke selv er særligt sensitive, men har en partner, der er særligt sensitiv kan udvikle ekstremt dårligt selvværd.

Der er så mange kompetencer forbundet med det sensitive træk så som æstetik, perfektionisme og detalejeorienterethed. Som ikke særligt sensitiv har man ofte ikke disse træk og der er mange ting, man ikke ser.

De ting man ikke ser fremstår i den særligt sensitives øjne uforståeligt. Dette kan give mange skænderier og dårlige stemninger. Den ikke sensitive føler sig DUM, DUM, DUM og den særligt sensitive kan med tiden komme til at føle sig som "et råddent æg".

Det at føle sig et "råddent æg" fremkommer ved hele tiden at være den, der påpeger at tingene kunne være anderledes. Den særligt sensitive begynder at udvikle strategier for hvornår og hvordan tingene kan blive sagt uden at den anden bliver sur og så kører møllen.

Jeg er sikker på rigtig mange kan genkende sistuationen.

Når jeg rådgiver par med disse problemer, rådgiver jeg dem til ugentlige "møder". Skriv ned i løbet af ugen, hvad du vil have på dagsordenen og tag så samtalen på det ugentlige møde, hvor I stille og roligt i god stemning kan tale om punkterne. På den måde kommer I til at tale om det væsentlige i "fredstid" og ikke i situationerne, hvor tingene irriterer (i krigszonen).

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.