Multitasking giver stress - og gør dig dummere....

Skrevet d. 25-7-2017 15:04:32 af Kate Mohadjer - Coach, Stresscoach, Hypnoterapeut, Mindfulness instruktør, Tankefeltterapeut

Nogle mennesker elsker at prale af, at de kan multitaske - altså gøre flere ting på én gang. Dette er dog ikke særligt hensigtsmæssigt, da du samlet set bliver dårligere - og langsommere til at lave de opgaver, du skal. Hjernen kan kun fokusere på én ting ad gangen. Og når du hopper fra opgave til opgave - eller både vil lave lektier og tjekke Facebook på samme tid, får hjernen ikke mulighed for at lagre input og oplevelser i langtidshukommelsen. Så du husker ikke det erfarede så godt - altså: Du bliver dummere. 

Du bliver dårligere til at sortere i relevant/ikke-relevant information og bliver dårligere til at koncentrere dig og fordybe dig. Hvilket går ud over indlæringsevnen. Og i stedet får at blive effektiv og nå en hel masse, bliver du faktisk langsommere til at gennemføre dine opgaver. 

Så hold fokus, prioritér - og vær nærværende.

Se mere om emnet i videoen her nedenfor:

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere