Multitasking giver stress - og gør dig dummere....

Skrevet d. 25-7-2017 15:04:32 af Kate Mohadjer - Coach, Stresscoach, Hypnoterapeut, Mindfulness instruktør, Tankefeltterapeut

Nogle mennesker elsker at prale af, at de kan multitaske - altså gøre flere ting på én gang. Dette er dog ikke særligt hensigtsmæssigt, da du samlet set bliver dårligere - og langsommere til at lave de opgaver, du skal. Hjernen kan kun fokusere på én ting ad gangen. Og når du hopper fra opgave til opgave - eller både vil lave lektier og tjekke Facebook på samme tid, får hjernen ikke mulighed for at lagre input og oplevelser i langtidshukommelsen. Så du husker ikke det erfarede så godt - altså: Du bliver dummere. 

Du bliver dårligere til at sortere i relevant/ikke-relevant information og bliver dårligere til at koncentrere dig og fordybe dig. Hvilket går ud over indlæringsevnen. Og i stedet får at blive effektiv og nå en hel masse, bliver du faktisk langsommere til at gennemføre dine opgaver. 

Så hold fokus, prioritér - og vær nærværende.

Se mere om emnet i videoen her nedenfor:

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.