Mistet fodfæstet?

Skrevet d. 21-12-2017 10:25:34 af Vibeke Colstrup - Psykoterapeut, Sexolog, Parterapeut, Gestaltterapeut

Livet bringer os  forskellige udfordringer og giver os samtidig mange muligheder for hvordan vi kan og vil leve vores liv. Der er tidspunkter hvor vi er mere opmærksomme på hvad og hvordan livet former sig.
Det kan der hvor vi mister fodfæste i livet for en stund og bliver tvunget til at standse op og mærke efter hvor vi er i livet.

Lever du det liv du gerne vil?

Er du sammen med det menneske som du gerne vil leve dit liv med?

Vil i de samme ting? Har i de samme ønsker og drømme for livet?

Tager du ansvar i dit liv og for dit liv?


Når vi bliver udfordret til at se på det sted vi står og om vi står rigtigt eller forkert i livet, må vi tage et ansvar for os selv og de mennesker vi omgiver os med.
Det kan være i parforholdet.
Har du og din partner glemt hvad det var i ville sammen. Har du givet køb på dig selv og dine ønsker og behov således at du har mistet fodfæstet i forhold til dig selv.


Når vi mister fodfæstet med os selv, kan vi blive ramt i tristhed og måske endda depressive tegn, fordi vi er gået fra os selv.
Depressive tegn kan være søvnproblemer, manglende lyst til mad, manglende energi til ting du ellers holder af at gøre og du kan have let til tårer.
Og hvordan finder jeg så igen mit fodfæste tænker du måske nu?
En måde kan være at se på hvad er årsagen til at du mærker at dit fodfæste er væk.
Hvordan kom du derhen? Hvor du gik fra dig selv og dine behov? Hvordan kunne du slippe det ansvar du har for dig selv og dit liv?
Det er en tankemæssig måde at forholde sig til det på.

Du kan også forholde dig til det kropsligt.
Mærk efter hvordan dine ben og fødder mærkes når du står op.
Har du tyngde fra hofterne ned ad gennem dine ben til dine fødder? Eller kan du ikke mærke dine ben tydeligt? Føles de meget lette?
Du kan øge følelsen i dine fødder ved at rulle en lidt hård bold under dine fodsåler, og trampe hårdt i gulvet. Bliv ved i nogle minutter indtil du kan mærke at det summer i fødderne. Stil dig igen og mærk efter mens du prøver at sprede dine tæer og forestil dig at du har kæmpe store fødder. Har du en bedre fornemmelse nu af dit fodfæste?
Start din dag med denne lille øvelse. Den kan hjælpe dig til at få mere fodfæste kropsligt.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.