Med hånden på hjertet, eller "hvad mBraining gør"

Skrevet d. 2-9-2016 17:29:46 af Christin Walter - Coach, Mentor, Parterapeut, Stressterapeut, Søvnterapeut, Stresscoach, Sexolog, Familieterapeut/-rådgiver, Bio-neurofeedback behandlerMed hånden på hjertet

Den nemmeste måde at forklare mBraining på, er at starte med en lille øvelse.

 

Prøv at lukke øjnene og tænk på én du elsker. Det kan være en kæreste, ægtefælle, et barn, en forælder, et kældedyr…ja, hvem som helst, som du har stærke følelser for. Tænk på personen og mærk følelsen indeni dig. 

 

Prøv nu at lægge dine hænder på dit hjerte og fortsæt med at tænke på personen og mærke følelsen i dig - hvad sker der med den? Bliver den stærkere eller svagere? 

 

Lad dine hænder hvile på dit hjerte lidt, inden du bevæger dine hænder videre til dit knæ.

Hvad sker der med følelsen, når hænderne ligger på dit knæ i stedet for dit hjerte?

 

Sandsynligvis oplevede du, at følelsen af kærlighed til den du elsker voksede sig stærkere og mere intens, da du havde hænderne på dit hjerte, og at den følelse blev svagere, da du havde dine hænder på dine knæ. 

 

Du har nu oplevet essensen af mBraining. 

 

Hvem styrer hvad

Ved hjælp af en grundig gennemgang af den neurovidenskabelige forskning indenfor de sidste 15 år, sammenholdt med 5 års action research baseret på adfærdsmodellering, er en række indsigter vokset frem om den menneskelige intelligens. 

 

Vi har komplekse, neurale og adaptive neurale netværker, eller ‘hjerner’, både i vores hjerte og i vores mave-tarmsystem og ud over hukommelse og intuitiv ‘intelligens’ styrer disse hjerner hver i sær dele af vores adfærd og vores kompetencer. 

 

Hovedet styrer  tanker, sprog, kreativitet og kognitiv perception. 

 

Hjertet styrer følelser, medfølelser og evnen at forbinde og relatere til andre. 

 

Maven styrer selvopholdelsesdrift, mod, motivation, den dybeste personlige identitet og mobilisering, eller evnen at handle. 

 

Så når du fysisk lægger hånden på dit hjerte, styrker det dine følelser når du tænker på personen du elsker, for hjertet er hjemsted for dine følelser, men dit knæ har ikke samme effekt.

 

Ok, spændende, men hvad kan det bruges til?

Ved at bruge de respektive intelligenser til det, deres kernekompetence er, kan man opnå bedre, mere helhedsorienterede beslutninger i sit liv og sit arbejde.

Det leder til mindre stress, større lykke og velvære, og måske vigtigst af alt - mere handlekraft! For når dine tre intelligenser bruges rigtigt og er i balance med hinanden, så fejler handlekraften nemlig ikke noget. 

 

Derfor bruges mBraining indenfor en række områder verden over. Det bruges til personlig udvikling og coaching; at hjælpe mennesker i en udviklingsproces, hvor der er noget særligt, de gerne vil ændre eller opnå. Det bruges til ledelsesudvikling; for når man som leder forstår hvilke processer, der er i spil i én selv og ens medarbejdere, så kan man relatere, motivere og lede dem mere effektivt. Det bruges til arbejdet med stress-ramte, i massage, og meget mere. 


Du er hjertelig velkommen;o)


#66heartdays

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.