Man kan sige om overspisning - at mad er en ringe trøst, derfor skal der så meget til

Skrevet d. 10-3-2018 07:38:43 af Marika Kirstine Almskou - Psykoterapeut, Terapeut, Stressterapeut, Kropspsykoterapeut, Traumeterapeut

Den der oplever indre kaos, forsøger at glemme via overspisning


Overspisning, tvangsspisning eller Binge Eating Disorder (BED) kaldes ofte "bulimi uden udrensning" og defineres som gentagne episoder med store mængder mad uden opkast.

Overspisning er forbundet med følelsen af kontroltab, hvor maden bliver brugt til at håndtere følelser  hvis du fx. er ulykkelig, ensom og stresset.


Måske genkender du disse tegn:


  • du spiser hurtigere end normalt
  • du spiser indtil du er ubehageligt overmæt
  • du spiser større mængder mad uden at være fysisk sulten
  • du spiser alene fordi du skammer dig over mængderne, og fordi du ofte føler væmmelse - tristhed og skyldfølelse efter overspisningerne.


En spiseforstyrrelse ser ikke ud på en bestemt måde


Du behøver ikke lide af en svær udgave af spiseforstyrrelse for at føle dig tynget i livet, det kan stadig påvirke din dagligdag på sådan en måde, at tanken om mad fylder for meget. Jeg kan godt lide ordet trøstespise, for det er netop det vi gør, vi trøster os selv med mad. Indtil vi tør kigge på de følelser vi spiser på.

Hvis du føler du har en spiseforstyrrelse - eller en snert af spiseforstyrrelse, så håber jeg du finder vej til den rette behandler, psykolog eller terapeut. 

Husk at vi tilbyder en gratis introsamtale.


De bedste hilsner
Marika Almskou & Lulu Koch


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.