Kropsterapi og Skizofreni

Skrevet d. 28-4-2017 11:39:38 af Erik Tams - Psykoterapeut, Kropsterapeut, Stresscoach, Coach


Her er en artikel fra Body-SDS om de mulige effekter på Skizofreni ved at arbejde med kroppen. Body-SDS og Totum kropsbehandlinger (som er det jeg er igang med at uddanne mig indenfor) er stort set identisk.

Artiklen om den kropsterapeutiske virkning på en person med Skizofreni overrasker mig på sin vis og så alligevel ikke. Det overrasker mig, fordi Skizofreni for en del mennesker er en lidelse, der varer livet ud og som (i det traditionelle psykiatriske system) kan føre til en livslang medicinsk behandling. Når det alligevel ikke overrasker mig, og på sin vis næsten er logisk, så hænger det sammen med, at skizofreni er en psykisk udfordring, der i min forståelse hænger sammen med traumer og med en manglende forbindelse til egen krop. Skizofreni kan grundlæggende ses som et markant split eller brud mellem hoved og krop. Et split, der sikkert kan opstå af forskellige årsager, men hvor kroppens fortællinger, visdom, historie eller lignende opleves så smertefuld, at personen der udvikler skizofreni bevidst eller ubevidst trækker sin energi og opmærksomhed væk fra kroppen og op i hovedet - og nogle gange helt ud af kroppen.

Når Body-SDS i dette tilfælde virker, hænger det derfor sammen med det, som kvinden i artiklen også beskriver, at hun pludselig igen begynder at få kontakt til sin krop. At hun gennem behandlingerne kan få forløst de spændinger og traumer, der er i hendes krop. Konsekvensen heraf er, at hun ikke længere behøver at søge op i sit hoved og ud af sin krop, men kan bevare sin jordforbindelse gennem kontakten til sin krop.

Se artiklen fra Body-sds nedenfor - og hvis du har lyst til at prøve en kropsbehandling, så skriv gerne. 

Der må desværre ikke linkes til artiklen her fra, men søg på Body-sds skizofreni og Sidsel, og artiklen vil dukke op.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.