Kan man slippe stress angst og depression?

Skrevet d. 29-8-2018 12:44:30 af Benjamin Kobborg - Psykoterapeut, Supervisor, Coach, Stressterapeut

Se med i denne video og find ud af hvorfor din respons på tanker, følelser og kropsfornemmelser er helt afgørende for din psykiske trivsel og hvorfor det er muligt at slippe stress, angst og depression.

I traditionel terapi graver vi ofte intenst og længe efter svar i fortidens oplevelser. Som regel uvidende om, at vi på den måde lærer os selv hele tiden at spekulere, gruble, overtænke - og lige præcis at gøre det vedligeholder/skaber psykisk mistrivsel som fx stress, angst og depression.

Metakognitiv terapi er opstået som en videreudvikling af den kognitive terapi, som mange kender. den er udviklet af Psykologiprofessorer fra hhv. Manchester og Trondhjem Universiteter og er fra starten udviklet og underbygges løbende via videnskabelig forskning. Den er altså ikke bygget på synsninger eller fornemmelser, men på hvad forskningen viser virker.

Der er ingen metode som kan alt og kan hjælpe alle, men forskningen viser, at stort set alle oplever en bedring i mødet med metakognitiv terapi og ca. 80% oplever markant forbedring i deres tilstand eller bliver raske.

I metakognitiv terapi arbejder vi med at genvinde kontrollen over vores opmærksomhed og vores tænkning og med at ændre overbevisningerne om vores tænkning. Disse elementer er nemlig beviseligt helt afgørende for på ny at opnå psykisk trivsel.

Metakognitivt arbejde er langt mere skånsomt end traditionel terapi, da man kun i meget lille grad beskæftiger sig med indholdet af tanker oplevelser mv. for at finde forklaringer på mistrivslen, men istedet arbejder med at forstå teorien bag og træner konkret, så man også i praksis kommer til at mestre den.

Nysgerrig?

Læs mere om Metahus og metakognitiv terapi på facebook eller på min profil her på GoMentor

Læs mere i psykolog Pia Callesens bog - Lev Mere - Tænk Mindre 

Brug for Terapi?

Kontakt: Metakognitiv terapeut Benjamin Kobborg, Metahus terapi og erhvervspsykologi


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.