"Jeg skal vist lige sove på det...!"

Skrevet d. 25-8-2017 19:53:56 af Jesper Sloth - Parterapeut, Stresscoach, Psykoterapeut MPF, Coach, Supervisor

Jeg er på bloggen her igang med at kigge nærmere på nogle af de gode gamle udtryk, vi benytter i dagligdagen, for at vise, at de indeholder rigtig meget solid, gammel menneskelig viden, som vi kan bruge i vores ofte travle og nogle gange stressede hverdagslig anno 2017!

De fleste af os kender - og anvender - udtrykket ”At sove på det!”  Vi benytter udtrykket, når vi ikke lige føler os klar til at tage en beslutning. Udtrykket baserer sig på gammel menneskelig erfaring og viden. Dels viden om at når vi sover, sker der rigtig vigtig aktivitet i vores under bevidsthed - også i forhold til f.eks. vigtige valg, som vi står overfor at skulle træffe. Og udtrykket bygger også på en viden om, at når vi træffer beslutninger, så er det vigtigt, at du populært sagt får "hele dig selv" med i beslutningen. Eller sagt med andre ord: Viden om at vi ofte ikke bare kan tænke os til beslutninger på den velkendte måde, hvor jeg spørger: "Hvad taler for og hvad taler imod?" ...og så tænker over og taler om det. Vi må give os - og andre - den tid, der nogle gange skal til - ellers bliver beslutninger - for at bruge et andet velkendt udtryk - begrænset til noget "vi sætter os i hovedet" - dvs. en beslutning hvor du kun har hovedet med - ikke hele dig!

I coaching og andre samtale forløb, jeg har med mennesker, og på de kursusforløb, jeg afholder, lægger jeg meget vægt på, at finde balancen mellem på den ene side at være målrettet og effektiv og på den anden side give tid, rum og plads. Det er nemlig ikke klogt at træffe en beslutning super hurtigt, hvis du reelt har brug for "at sove på det!" 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.