"Inderst inde ved jeg det godt...!"

Skrevet d. 22-9-2017 22:59:08 af Jesper Sloth - Parterapeut, Stresscoach, Psykoterapeut MPF, Coach, Supervisor

På min blog her på GoMentor kigger jeg i øjeblikket på nogle af kloge udtryk, vi finder i sproget. På turen rundt er vi nået til udtrykket: "Inderst inde ved jeg godt at....!" At det er inderst inde betyder, at det er vigtig viden - noget, du ikke er i tvivl om - noget, der ikke er til diskussion. Men samtidig peger udtrykket også på, at det ikke er viden, som nødvendigvis er let tilgængelig - nem at hive frem. At den viden "bor" inderst inde peger på, at der oftest skal noget særligt til at få kontakt med den. 

I de samtaler, jeg har med mennesker, lægger jeg vægt på at skabe "et rum", som er præget af nærvær og lytten og præget af, at vi tager os tiden til, at det, som personen ved et sted inderst inde får mulighed for at dukke frem - at vise sig. Det er først og fremmest den slags indre viden, som vi har brug for at få frem og bragt i spil, hvad enten vi står overfor alvorlige udfordringer, vigtige beslutninger eller er præget af bekymring, utryghed eller angst.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.