Hvornår er det på tide at sige op? Kender du signalerne?

Skrevet d. 4-6-2017 09:30:32 af Christin Walter - Coach, Mentor, Parterapeut, Stressterapeut, Søvnterapeut, Stresscoach, Sexolog, Familieterapeut/-rådgiver, Bio-neurofeedback behandler

Føler du en knude i brystet? Sukker du dybt, når nogen spørger dig, hvad du arbejder med? Er det svært at komme ud af sengen eller ud af døren? Hører du tit dig selv, brokke dig over dit arbejde? Er du træt af at høre på dit eget brok?

 

Kloge mennesker laver også indimellem dumme ting. Hvordan det? At vi er dygtige, kloge eller  engagerede mennesker, er ikke nok. For vi kan stadig på et tidspunkt befinde os, som skygge I eget liv. Hvor vi lever vores karriere, gøremål og lignende, fordi vi tror, at vi skal, bør, kan eller tror det er leve tog vejen. Men egentlig er det bare noget, du gør som en “robot”. Og når vi stopper op og ser os om, så er børnene blevet store, hækken groet op, de grå hår er kommet frem og der er vupti gået 10 år!

Men hvad føler du egentlig? Har du passion, motivation, glæde, inspiration, engagement med på arbejde. Klart nok – det ER ikke nemt at erkende problemet – i virkeligheden altså. For der er jo regninger, der stadig kommer, selv om du siger op. JA!!

 


For det - bare at sige op - er ikke bare svært at erkende. Det kræver mod og energi og mest af alt tro på sig selv, fordi det selvfølgelig også vil føre forandringer med sig.

Men på den anden side- lidt provokerende spurgt; er det så ikke vigtigere at leve, mens du lever istedet for først at blive levende når du er dødende.

Sagt mellem dig og mig, kan jeg betro dig, at de fleste, der først bliver levende, når de er dødende FORTRYDER, at de ikke bare lavede sporskiftet, da de havde muligheden – MEN ikke turde, bildte sig selv ind, at alt er fint eller deslige. – for set i bakspejlet, er det jo nemt gjort;o)

 

Specielt til dig som godt ved inderst inde, at du gerne vil have dig et nyt job, men er bange for det, for: “hvad med økonomien”, “jeg skal jo tjene penge” og “jeg har også et hus” osv, så læs til det sidste – der er et GODT tip til dig.

 

 De signaler med størst betydning for dig og dit helbred.

 Dine personlige værdier stemmer ikke overens med arbejdspladsens

Oplever du stor ulighed mellem arbejdspladsens og dine værdier, er det på tide at skifte.

Eller har du mulighed for at præge værdierne på arbejdspladsen, så de bliver mere lig dine egne, for på denne måde at skabe  samhørighed og mest af alt mening?

Mon det var årsagen til, at der var så mange skolelærere, der rejste efter velkomst til den nye skolereform.

Modsat er fx, hvis du arbejder i olieindustrien og selv kan stå inde for produktet; måske har du selv oliefyr eller kører diesel bil.

Vælger du at sidde disse signaler overhørigt, så ender du nemt med at blive den sure, ukonstruktive medarbejder, der gør det til en hobby at finde fejl, problemer og mangler (og det er ingen tjent med!). 

 

Savner (mulighed for) udvikling

Udvikling er ikke en menneskeret på jobbet. Men samtidig ved vi, at det er, hvad vi mennesker søger, og I dagens moderne samfund, er det her, vi vokser. Bliver du irriteret, når du hører om dine venners, kollegaers nye viden tilegnet på kurser, uddannelser via deres arbejde og at du samtidig vrænger på næsen af dit arbejde bare ved tanken, så er det ikke nemt, at beholde arbejdsglæden og -lysten

Spørger du og stiller du krav til din arbejdsplads!

Udvikling kommer i mange former, “farver og faconer”. Så mærk efter; og bliver du irriteret, føler du dig forbigået eller andet, er, det måske på tide at se dig om efter et nyt job.

 

Du har følelsen af at grave din egen grav, når du er på arbejde

Stress er skyld I 95-97% af alle fysiske sygdomme og hovedparten af de psykiske også. Det betragtes, som en af tidens største dræbere. WHO mener, at stress “lægger verden ned” I 2020.

Sover du dårligt? Har du forhøjet blodtryk? Husker du dårligt? Er du ofte forkølet? Kommer du til at lave dobbelt aftaler? Bruger du ofte ferien syg i sengen?

Spørgsmålet er her; om det er stress eller MEGET TRAVLT. For er det stress, så er det tid til  at skifte job – og muligvis også fag. Livet er for kort til at tage denne risiko.

 

Er du mentalt checket ud?

Er du utilfreds med dit job, eller andet på dit job og har måske været det i lang tid. Så har du måske allerede checket ud - mentalt. Der er ingen gnist og gejst, eller motivation og engagement. Autopilot er slået til. Dine pauser bliver længere. Du er ligeglad. Du er bare. Du tager arbejdsdage hjemme, hvor du ikke er engageret ift. arbejdet; men du får ordnet vasketøjet osv. Eller du bruger lige meget tid på datingside, facebook, instagram som på arbejdsopgaver I fx. outlook og mails. I din overbevisning tror du, at det kun er din egen private tanke, men tro mig det kan ses! Og det smitter endda dine omgivelser.

SÅ – du er ikke tjent med det, men det er dine kollegaer eller din arbejdsgiver heller ikke. På tide at tage ansvar?

 

Får du anerkendelse for den du er og det du gør eller er du bare en i flokken

Helt grundlæggende i os mennesker, har vi brug for, at der er nogen, som lægger mærke til os, som det menneske vi er i væren og gøren. Bliver behovet ikke tilfredstillet, bliver vores utilfredshed i kroppen som en tikkende bombe. En bombe til fx. stress.

 

 

Her til sidst: et GODT tip.

Mange mennesker sidder i dag i et job som ikke er rigtig for dem. De er ikke glade, anerkendte og tilfredse De har måske siddet der i mange år.

Men frygten for forandringerne, spørgsmålene :”hvad nu hvis..? “hvad synes andre..?” og specielt den økonomiske usikkerhed afholder mange fra at tage skridtet ud i noget nyt. For hvad nu, hvis du ikke finder jobbet?

Er overbevisningen, at du fortryder at sige op – med en tro på, at du ender ud med at blive endnu mere ulykkelig? Hører du, hvad andre siger, eller mærker du, hvad du selv føler?

 

Men i virkeligheden er der jo ikke er noget, der forhindrer dig i at sende et par ansøgninger og gå til et par samtaler - nu!

 

Helt uden at din chef og dine kolleger ved noget om det. Om det er umoralsk; nej. Det er din frihed, din ret, hvis du ønsker det.

En jobansættelse er ikke et kærlighedsforhold.

Bare det at lave lidt på en ansøgning, et cv eller det at se efter ledige stillinger; rykker rundt på brikkerne i hovedet, så du kan mærke, hvad der mangler i dit eksisterende job, for at du bliver

#66heartdays
glad :o)

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.