Hvorfor du også skal holde helt fri i din ferie.......

Skrevet d. 1-7-2019 15:01:25 af Lotte Kornum Aagaard - Psykoterapeut MPF, Mindfulness instruktør

Du har måske hørt det før, at det er sundt en gang i mellem bare at lave ingenting? Måske har du også prøvet at sætte dig og lytte til noget musik i 5 minutter og bare sidde der...... og fandt ud af at det var rigtig svært!!! 

Jeg har selv været den type, der aldrig kunne sidde stille. Jeg var altid  i gang med noget eller i hvert tænkte på, hvad mit næste projekt skulle være eller det næste jeg lige skulle ordne inden..... 

I en verden, hvor vi i bliver bedømt på vores gøren og vores præstationer, kan det være svært at finde plads og tid til "bare at være". Stress fylder mere og mere i hverdagen og i vores liv og vi går i kamp-flugt tilstand, for at klare de stressfyldte situationer.  Når vi er i en tilstand af kamp-flugt bliver vi enten vrede eller bange, vores hjerte banker hurtigere, vores vejrtrækning påvirkes, vi kan reagere hurtigt overfor eventuelle farer, hvad enten de er indbildte eller virkelige. 

Der findes dog også en anden tilstand, eller evne, som vi mennesker også er født med - og det er evnen til at slappe af og nyde livet. Når vi er i denne tilstand, møder vi verden med tillid og nysgerrighed og er fyldt af venlige følelser. 
Når vores krop falder til ro, falder vores sjæl også til ro - vi tænker anderledes og vores tilgang til de problemer, vi står overfor, er tilsvarende anderledes, når vi er i en tilstand af ro i stedet for stress. Vi får tilgang til vores indre ressourcer, kreativitet og glæde ved livet. 

Der findes mange veje til at opnå ro og afspænding: mindfulness/meditaiton, massage eller anden fysisk berøring eller motion. 

Jeg bruger aktivt mindfulness i min hverdag og arbejdsliv; når jeg en gang i mellem bliver grebet af tankemylder og mærker en tilstand af ubalance, så har jeg - efter nogle års erfaring - lært hvad der skal til. Jeg bruger 20-30 minutter på at komme i ro igen, måske lytter jeg til noget musik og laver en mindfulness øvelse, måske går jeg en tur i skoven med min hund eller noget helt tredje. Derefter kan jeg som regel gå til situationen eller problemet fra et helt andet udgangspunkt med mere overblik og balance.

Hvad giver dig ro i krop og sind? Måske en gå-tur i skoven med familien eller alene. Måske giver det dig ro at sidde med strikketøj eller en anden hobby - eller måske noget helt tredje. Giv dig selv tid her i ferietiden til at trække stikket ud og bare være til stede i nuet!

Har du brug for redskaber til at finde ro? Se hvad jeg tilbyder i min profil.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.