Hvordan genfinde balancen og komme ud af Stress, angst og depression?

Skrevet d. 15-5-2019 08:10:59 af Benjamin Kobborg - Psykoterapeut, Supervisor, Coach, Stressterapeut

Metakognitiv terapi – for dig der kæmper med angst, stress, depression eller overtænkning

Der kan være svært at finde den rette vej ud af psykisk mistrivsel og det ville sikkert også være både forkert og arrogant at sige, at der kun findes én vej.

Den metakognitive terapi er et forskningsbaseret bud, som på mange måder er anderledes end traditionel terapi. For de fleste er det en lettelse, fordi de ikke magter at blive ved med, måned efter måned, at tale mere om alt det svære, eller at skulle i årelang terapi. Metakognitive terapi interesserer sig kun lidt og kun kortvarigt om hændelser eller traumer fra fortiden, som har medvirket til, eller udløst din tilstand. 

Fokus ligger i stedet på at lære hvordan man hver dag kan styrke kontrollen med opmærksomheden og på at opleve, hvordan kræfterne vender tilbage, når man slipper ideen om, at det hele skal tænkes til ende, før man kan slippe det. Der er nemlig mange ting i livet - især de svære - som vi ikke lige kan tænke os til en løsning på.

Forskningen bag metakognitiv terapi viser, at problemet ligger i, hvad vi gør med tankerne, når de opstår. dyrker vi dem, giver dem opmærksomhed, eller lader vi dem være? Tankerne er der, vi kan ikke fjerne tanker, men vi kan lære ikke at engagere os i dem, ikke lade dem styre os. Og så er finder man efterhånden ud af, at det netop er tiden brugt på overtækning, grublerier, bekymringer, undgåelse mv, som skaber psykisk ubehag og mistrivsel.


Metakognitiv terapi er undervisning og træning

Metakognitiv terapi er baseret på øvelser og udforskning. Det føles ofte meget som undervisning eller et kursus. Man lærer og præsenteres for øvelser og teknikker, som også skal trænes imellem sessionerne. Der skal øves, for at blive god. Fuldstændig ligesom hvis du havde besluttet dig for at lære en ny sportsgren.


Nysgerrig?

Igennem klinikken METAHUS tilbyder jeg Metakognitiv terapi.

BOOK EN GRATIS FORSAMTALE ELLER EN SESSION OG LAD OS TALE OM MULIGHEDERNE FOR DIG!


KONTAKT METAHUS UFORPLIGTENDE OG HØR OM MULIGHERNE FOR SKÅNSOM OG EFFEKTIV METAKOGNITIV TERAPI


Terapi nær Århus C - i Lystrup


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.