Hvad kommer du til at fortryde?

Skrevet d. 8-11-2014 13:10:06 af Dorte Windfeld - Psykoterapeut, Coach, Mentor

Jeg håber du nyder søndagen i din varme stue, mens Kong Vinter regerer udenfor.

Men har du tænkt over, hvem der egentlig regerer inde i dig?

Forleden dag læste jeg en særdeles tankevækkende artikel, om en australsk sygeplejerske Bronnie Ware, der gennem flere år har indsamlet sine patienters største fortrydelser.

På deres dødsleje havde hun spurgt sine patienter: ” Hvordan ville du ønske du havde levet dit liv? " 

Og den allerstørste fortrydelse blandt de adspurgte var: "Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at leve et liv, der var tro mod mig selv, ikke det liv som andre forventede af mig." 

Uha den sad lige i solar plexus! For jeg kan da ikke sige mig fri for, ind imellem at udsætte mine drømme. (kan du?)
Nogen gange fordi jeg venter på et bedre tidspunkt. Nogen gange fordi jeg mangler modet, til at forfølge det jeg virkelig gerne vil. Nogen gange fordi jeg er doven. Ja du læste rigtigt - doven!

"Når mennesker indser, at deres liv næsten er forbi og ser tilbage på det med klare øjne, er det nemt at se hvor mange drømme, der ikke er blevet opfyldt." siger Bronnie Ware.

Men da er det for sent og kan ikke gøres om. Påfaldende og skræmmende synes jeg, at rigtig mange mennesker ikke har levet det liv de virkelig ønskede sig.

Men du kan forfølge dine drømme lige nu. Ingen kan gøre det for dig.

Så hvad er dine drømme?

Hvor ofte siger du egentlig til dig selv, at drømmene kan vente til på mandag? Helt ærligt? Hvor ofte har du udsat din beslutning om, at tabe i vægt, spise sundere, motionere mere og ja......... jeg kan blive ved? Hvor ofte har du tænkt, at der er et meget bedre tidspunkt end lige nu?

Men jeg må godt nok desværre skuffe dig! Du bullshit’er dig selv! Så er det sagt uden omsvøb. Der findes ingen perfekte tidspunkter. Ikke noget tidspunkt er bedre end lige nu.

Prøv en lille øvelse - hvis du har lyst....

Luk øjnene og forestil dig lige et øjeblik at du sidder som 93 årig på verandaen på et plejehjem. Du sidder med en god kop af din ynglingsdrik og tænker tilbage på dit liv, som det ser ud lige nu. Er der noget du ville ønske du havde gjort anderledes? Var DU tro mod dig selv? Havde du mod til at gøre det, der var vigtigt for dig?

Hvis svaret er nej, kan du beslutte dig til ændre det. Kun du kan forandre dit liv. Så beslut dig lige præcis nu, for at gøre noget du længe har udsat eller drømt om -hvis du har lyst. Valget er dit. Hvorfor egentlig ikke?

Så hvad drømmer DU om at forandre i DIT liv?

"Mange indser først hen mod slutningen, at lykke er et valg." slutter Bronnie Ware

Hvad kommer du til at fortryde?

“Feel the fear and do It anyway” Susan Jeffers.

Husk at du altid har et valg!!

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.