Hvad kan Hjertet som energi? Og er det kroppens stærkeste energi

Skrevet d. 10-3-2017 14:17:03 af Christin Walter - Coach, Mentor, Parterapeut, Stressterapeut, Søvnterapeut, Stresscoach, Sexolog, Familieterapeut/-rådgiver, Bio-neurofeedback behandler

Ved brug af EKG (elektrokardiogram) kan vi måle hjertets energifelt omkring kroppen. Energi udsvinget er 40-60 gange højere end det, vi sender ud fra hjernen. Det er muligt at måle hjerteenergien på meters afstand fra kroppen.


Kærligheden er stærkeste af alt. Kærlighed rummer alt. Denne menneskelige gave, kan du bevidst vælge at have i fokus, og gør du det; kan det forandre ikke alene dig; men også andre i nærheden.

Spørg dig selv, når du fx står i en ueninghed:

”hvad vil kærlighed gøre her?”

 


Hjertets fakta og din krops “motor”

·       Hjertet slår ca. 115.000 gange i døgnet

·       Hjertets blodkar er tilsammen 90.000 km langt og kan nå rundt om jorden 2 gange

·       Hjertet leverer et samlet tryk på 1 ton i timen - nok til at løfte en mellemstor bil (= Generer kroppens

        med kraftfulde og vidtgående rytmiske elektromagnetiske felt, som er ~ 60 X stærkere i amplitude

        end hjernen i hovedet og påvirker hver celle i kroppen).

·       Den magnetiske komponent er ca 5000 x stærkere end hovedets magnetisk felt og kan måles op  

         til en meter fra kroppen.

·       Hjertet har sin egen hukommelse -> Funktionel hjerne i hjertet

·       30,000 – 120,000 tusinde neuroner

·       Styrer den sympatiske og parasympatiske balance af dit autonome nervesystem (ANS).

·       Kommunikerer konstant med hovedet og maven.

 

Videnskabelige undersøgelser og forskning viser, at vi sender flere impulser fra hjertet til hjernen end omvendt, og disse kan opfanges og måles i hjernen på andre personer i nærheden.

På samme måde har man målt ved personer, som står hinanden nært, øjeblikkelig respons på stærke følelser i begge hjerter, og at der sker en voksende synkronisering mellem fx mor/barn, par eller venner.

 

Når vi åbner og skaber forbindelse til hjertet, så giver vi slip på følelser som angst, frygt, ensomhed, og giver plads for følelse af indre forbundethed, taknemmelighed, tilgivelse, medfølelse og glæden får lov at sprede sig.

Som menneskelig helhed er vi skabt til glæde og kærlighed, som kommer fra vores 'hjertets lønkammer'. Så når vi skaber forbindelsen og balancen kommer der ro i hjerne, krop og sjæl. 

 

Åndedræt, vejrtrækning og berøring  med hænderne er 'en forlængelse af hjertet', og du skaber selv et bekræftende møde med din krop eller du guides hertil. 

Herved skaber du den kropsbevidsthed, som giver afspænding og tryghed. Kroppens forsvar giver efter og smelter, hvilket bl.a. består af ubevidste muskelspændinger, stivnet bindevæv og 'kamp og flugt'-systemerne samt stresshormoner i kroppen. Altså der rykkes tilstand i dit autonome nervesystem.

 


Under sessionen oplever du, at tidspres forsvinder, der skabes ro og tryghed. Stresshormonerne adrenalin og kortisol erstattes af oxytocin (kærlighedshormon) og serotonin (tilfredsheds- og glædeshormon).


Ønsker dig en GLAD og hjertelig dag;o)

#66heartdays

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.