Føler du dig (også) utilstrækkelig?

Skrevet d. 28-11-2017 21:06:49 af Tina Teglgaard - Psykoterapeut, Parterapeut

En følelse af ikke at føle du slår til? Ikke føle du er god nok og altid lige mangler det sidste for at blive accepteret? Måske bruger du oceaner af energi og tid på at undertrykke dine “forkerte” følelser og på at skjule eller overkompensere for din dybtfølte tro på, at du ikke har det, der skal til for at være okay som dig? 

Du kan muligvis genkende følgende:

Knokler altid for at vise resultater igen og igen!

Sætter høje mål og altid i gang med at bevise, at du kan nå målet!

Siger sjældent nej og ofte i gang med at modbevise at du er: Utilstrækkelig!

Skam over ikke at slå til som menneske, og frygt for at andre skal se og opdage dit manglende selvværd!

Frygt for at du ikke kan klare det hele og frygt for ikke at være nok, som det menneske, du er!

Udadtil viser at du har overskud, løser opgaverne og holder facaden: ”Jeg har styr på det”!

Hvordan kan jeg møde dig?

Hvis du kan genkende dig selv i ovenstående, så skulle jeg gerne være den rigtige terapeut for dig, da jeg selv har kæmpet med min egen utilstrækkelighed. Jeg kan derfor møde dig i øjenhøjde og kombinerer mine egne erfaringer med en dybere teoretisk og metodisk indsigt.

Jeg hjælper dig med at finde effektive redskaber, så du kan få større frihed og overskud. Min fineste opgave er at lade dig møde dig selv med alt hvad du indeholder, og kærligt støtte dig i at vokse som menneske. Jeg føler mig nu tilstrækkelig fordi jeg tillader mig at være utilstrækkelig!

Men hvad skjuler vores ydre form af perfekt-hed, og hvad kompenserer den egentlig for?

Udadtil er vi ofte ekstroverte kvinder med stærk personlighed, karriere, opmærksomme og betænksomme – altså den ”søde” pige. Kvinder, der handler og udadtil virker som om de har styr på det hele, og er perfekte. Og det er tankevækkende.

Via terapisessionerne bliver de fleste af kvinderne ofte konfronteret med underliggende følelser af utilstrækkelighed og manglende selvværd. De virker måske udadtil som perfekte, for jo mere perfekte vi er – Jo mindre ser andre vores utilstrækkelighed!?

Tid til at være dig, hele dig!

Du skal lære at sige ja til dig selv og vælge dig selv med alt, hvad du indeholder. Stoppe det hamsterhjul, der er drevet af frygt, skam, stress og uro og fjerner dig fra din autentiske væren. Jeg vil støtte dig og lære dig at leve dit liv mere autentisk, hvor du giver plads til hele dig!

Metode

Udfordringen er at leve autentisk og overtage dig selv med alt, hvad det indeholder af modsætninger og besvær. For hvis der bliver for stor en modsætning mellem, hvordan vi har det, og det vi udtrykker, så opstår der et pres, som fører os ind en uvirkelighedsfornemmelse. Livet indeholder hele paletten af følelser og stemninger, og du skal turde rumme og acceptere. Når du møder et nederlag, er det ikke, fordi du er forkert. Bliver det konklusionen, får utilstrækkelighedsfølelsen blot ny magt.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.