"Familielivs fælden"

Skrevet d. 24-4-2018 13:33:56 af Vibeke Colstrup - Psykoterapeut, Sexolog, Parterapeut, Gestaltterapeut

Er du fyldt op af alt det, som det kræver at være forældre?
Af de udfordringer dit elskede barn eller dine elskede børn konstant giver dig?
Er det svært at tackle de følelser som følger med, og samtidig have overskud i dit parforhold?

Så har du det lidt ligesom som så mange andre, der er børnefamilie med alle de krav vi selv stiller op, og med de forventninger der kommer fra vores omgivelser om hvordan vi skal være.
Det kan være svært at have overskud til hinanden som par, når livet er fyldt op med praktik omkring arbejde og børn, og de flest par som jeg møder i klinikken er havnet lige midt i "familielivs fælden", og har glemt spontanitet og at være i nuet. Tiden går med at planlægge og aftale hvem der gør hvad hvornår.....

Og JA! sådan er det rent faktisk at være børnefamilie, men det behøver ikke at betyde at parforholdet og kærlighed mellem jer, som har skabt den familie ikke skal have plads til at være.
Spørg jer selv hvem der hovedpersonerne i jeres familie? Er det jer som voksne? eller er det blevet børnene eller barnet som verden drejer sig rundt om?

Mange par glemmer i den tid hvor der bygges rede, at tænke på hvordan det overhovedet begyndte med dem som kærester og forelskede.... Og ja - forelskelse varer ikke evigt men følelserne bliver til kærlighed, samhørighed og forbundethed. De følelser skal plejes og passes. Næres som en plante fordi det er de følelser, som er grundlaget for at jeres familie overhovedet eksisterer.

Det er jer som voksne mennesker, der har ansvaret for at jeres familie fungerer med alt det som følger med. Det er jer som har ansvaret for at prioritere således at i er kærester og har intimitet og kærlighed med og til hinanden. Når i kan det, vil i mærke at jeres børn eller barn også trives, fordi børn spejler sig i deres forældre.

Derfor husk på dengang i var nye kærester og mødtes i weekender og i vidste at nu ville i have sex og være tætte sammen fordi i ikke kunne lade være. Brug den tanke nu også når det bliver weekend. Brug tiden sammen og lad praktik og nullermænd ligge. Helt rolig....det forsvinder ikke! Men det kan kærligheden gøre hvis den bliver glemt!


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.