Er sexlivet gået i stå - eller minimeret til for fredens skyld?

Skrevet d. 21-1-2019 13:35:10 af Kirsten Øvlisen - Psykoterapeut, Parterapeut

Det interessante er ikke, hvor ofte I dyrker sex eller jeres "teknikker" - men dét, at der bliver lukket ned for nydelse og for, at jeg har lyst til dig og hele dig - præcis, som du er.


Der er sket noget med nærheden og kontakten. Måske sluger hverdagen, børn og praktiske gøremål en del af overskuddet og lysten - og pludselig er det bare blevet sådan. 


Men hvis intimiteten ryger - så sker der ofte det, at man heller ikke sidder så tæt i sofaen mere, måske griner man mindre sammen og de små kærtegn i løbet af dagen eller et kys på kinden, når der laves mad forsvinder.


I deler færre tanker med hinanden og fortroligheden er væk.


Pas på at sex ikke bliver en "handelsvare", så hvis jeg ikke er tilfreds med dig, så er der ingen sex. For sex handler også om, selvom vi er uenige om en del, synes jeg stadig, at du er et okay menneske.


Ta´ fat i emnet, hvis der går uger, måneder og år mellem i er tæt, og problemet er ikke, at det er blevet sådan, det handler mere om, hvad I vil gøre ved det.


Kom og snak ind i det, på en varm måde uden pres - og få fortroligheden tilbage.   .  

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.