Er du stresset?

Skrevet d. 19-1-2016 16:57:09 af Jeanette Witt - Psykoterapeut

Der er mange forskellige årsager til stress, men bag hvert enkelt tilfælde er der en individuel historie. Fælles for historierne er dog, at det sjældent er forbundet med kun at have for meget at lave, som stress ofte var forbundet med tidligere. Jeg ser mange forskellige varianter af stress i min klinik.
Stress kan være at have mistet sit job, og dermed også følelsen af at have mistet retning. Det kan være, fordi man skal nå både job, familieliv, fritidsinteresser, hjemmelige gøremål, aftaler osv. Det kan være dårligt arbejdsmiljø som følge af dårlig ledelse, for mange arbejdsopgaver eller mobning på arbejdspladsen.

Jeg ser også at gamle traumer, svære tider, som er blevet trykket godt ned i rygsækken, og lukket til, kommer til syne i forbindelse med stress. En ny svær periode får ”tasken” til at springe op og åbne op for en egentlig stress. Men som hovedregel er det en kombination af flere ting, der gør os stresset. Og fælles for mange er, at man har forsøgt at udholde, selv ordne og løse udfordringerne på egen hånd. Men til sidst er stressniveauet blevet så højt, at det ikke er muligt at løse alene, og på det tidspunkt bliver man syg af stress. Der er grænser for, hvor meget din krop kan klare, og det er individuelt, hvor meget et enkelt menneske skal udsættes for, før det knækker sammen. Det er sjældent sundt at være stresset og presset for længe, heller ikke hvis man syntes at formå at stå stand over for presset. Skaderne, og omfanget af sygdomsforløbet, er ofte langvarige, jo længere det har stået på. Og der er desværre en del, der aldrig kommer sig over deres stressforløb. Personer, der enten må opgive helt at arbejde, arbejde mindre, skifte branche eller finde andre løsninger. Det er derfor utroligt vigtigt, at stress bliver opdaget i tide, og en egentlig behandling kan begynde.

Du skal derfor være opmærksom på stress, hvis du eller andre oplever en eller flere af følgende symptomer:

Føle sig nedbrudt

Svært ved at finde ro

Let til tårer

Tankemylder

Søvnproblemer

Lider af angstanfald

Depression

Lavt selvværd

Nedsat fysisk helbredstilstand

Kroppen er fuldstændig ude af balance, og der er brug for hjælp, og omsorg. Både fra de nærmeste, læge, og en behandler, der også kan støtte og give omsorg og den rette behandling, så man langsomt kan vende tilbage til et normalt liv.

Jeg har erfaring med at hjælpe stressramte tilbage til livet, til jobbet og til en krop i balance. Jeg kan også hjælpe dig, og dit liv i balance. Kontakt mig allerede i dag.Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.