Er du -eller har du- en usikker kæreste?

Skrevet d. 3-2-2019 19:47:12 af Pas Paladino - Coach, Mentor, Datingcoach, Mentaltræner, Kærlighedscoach, Parcoach, Enneagram coach, Parterapeut, Sexolog

-”Jeg er ikke god nok til min kæreste?”

-”Hvorfor er min kæreste sammen med mig, når der er andre mennesker, der er smukkere, stærkere, klogere, sjovere og mere perfekte end mig...?”

-”Min kæreste vil garanteret hellere have en anden, der er bedre end mig”


Kender du til tankerne ovenover? Så ved du med stor sandsynlighed også hvilken ”øv-følelse” det kan give! Måske føles det som en klump i halsen, et sug i maven eller en ubehagelig sitren i kroppen. Uanset hvordan det føles, er der et eller andet indeni dig, der prøver at fortælle, at du ikke er god nok til din kæreste.


Usikkerhed

Mange mennesker har en følelse af mindreværd i deres parforhold. Ofte søger de fra deres kæreste, at få bekræftelse og anerkendelse for, at de er elskede, værdifulde og gode nok.


Har du bemærket nogle af disse signaler på usikkerhed:


  • En irrationel trang til, at kæresten skal bekende sin kærlighed for dig hele tiden.
  • Et behov for at kontrollere din kærestes sociale liv. Måske ved at fortælle hvem du ikke vil have at der omgås ham/hende, eller at der ikke må kigges på/snakkes med det modsatte køn. Måske er det på en passiv-aggresiv måde, så hvis han/hun gør noget du vil betegne som ”egoistisk” (for det er ikke en handling, der bekender sin kærlighed til dig), så bliver du fornærmet.
  • En indre stemme, der prøver at forudsige hvordan du mister din kæreste.


Umulig bekræftelse & anerkendelse

Måske har din kæreste prøvet igen og igen at bekræfte dig, rose dig til skyerne, fortælle dig at du er den eneste ene og er det dejligste menneske på jorden. Men det fylder dig ikke op. Det er ligesom om at frygten for at miste og mindreværet kommer op ganske kort tid efter igen.


Husk lige dig selv på, at der er er altid mennesker derude i den store verden, der er smukkere, stærkere, klogere og sjovere end dig, men din kæreste har valgt dig, fordi at du er noget specielt! Så for ham/hende er du perfekt på din helt uperfekte måde.


En af de emner jeg hjælper med, er at finde ud af hvilket budskab dine tanker prøver at fortælle dig. Vi finder frem til, hvad de prøver at beskytte dig mod og hvordan du har tolket dem hidtil (og måske også hvordan du gerne vil tolke dem fremover, så du kan få en indre ro og tryghed i dig selv)


Pasquale Paladino

Dating & Parforholds Coach

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.