Enneagrammet Eventyren-Klovnen-Magikeren

Skrevet d. 10-11-2014 14:41:30 af Lars Petersen - Psykoterapeut, Hypnoterapeut

Eventyren høre til hovedtyperne inden for enneagrammet. Eventyren ønsker, at bringe eventyret ind i hverdagen. Livet er fyldt med muligheder for mig. Kreativiteten “åbner” alle døre….

Eventyren har hovedet fyldt med boblende, kreative ideer. Kan føles, som en sodavand med meget brus. Måske bliver ideerne til virkelighed, måske ikke... Det selve den kreative åbne proces, som er vigtig.

Livet er et stort “tag selv bord”…

Forstår andre mennesker ikke, hvor meget de begrænser sig selv ved, at være lukkede og kritiske?? 

Som eventyrer har man en kreativ evne til, at bruge sin viden til, at få ideer meget hurtig. Det er lidt, som at lægge et puslespil. 

Måske skal nogle er brikkerne ligge lidt anderledes eller skiftes ud. 

På et tidspunkt kommer den færdig løsning til “mig” enten når "jeg" sover, er til træning eller måske hvis “jeg” keder mig. 

Alle disse ideer bringer postiv energi med sig, som kan gør mig helt ekstatisk glad, men også meget skuffet når “jeg” bliver mødt med kritik eller lukkede konservative holdninger.

Hvis folk holder mig fast på noget jeg har lovet tager jeg afstand fra dem og kan blive utroligt agressiv. Kritik og lukkethed “slukker” for min kreativitet og livsglæde. Den kommer dog hurtigt igen. 

Det vigtigt, at have nye ideer og projekter, at være i fremtiden, som helst skal være lys og spændende. Benny fra Olsen banden er en typisk eventyrer fyldt med humor, krativitet og proppet med god energi. 

Den ubevidste eventyrer har svært ved, at være i nuet….Det jo kedeligt. Eventyren kan komme til, at virke kaotisk og rastløs. De kan blive afhængige af stoffer for, at blive ved med, at være “på”. 

Den bevidste eventyrer kan godt være i nuet. Når jeg bliver i nuet føler jeg mig hjemme. Så kan jeg gå helt ind i glæden og kreativiteten sammen med andre. 

“Jeg” er selve livsglæden. Lige, som solen kan “jeg” få alt til, at “gro”. 

Eventyren skal lære,  at tage imod den negative smerte, som livet kan give. 

At tage imod negative følelser åbner eventyren. 

Det gør ham/hende mere realistisk i forhold til livet. 

Det kan være svært, at lære for “jeg” vil helst være i glæden. 

Har prøvet, at gøre folk glade når de græder, men nogen gange skal mennesker have lov til, at græde og vil kun trøstes.

“Jeg behøver ikke altid, at være den sjove og kreative”. 

“Jeg” kan også være alvorlig, eftertænksom og tænke dybe tanker. 

Være indadvendt. 

Når “jeg” bliver stresset bliver jeg kritisk, men det løser de problemer, som jeg får ved, at være alt for springende i min tankegang. Det giver ”mig” substans. 

Fysisk træning bringer eventyren i kontakt med kroppen, så er det nemmere, at få "mine" ideer til, at blive til fysisk virkelighed.

Når eventyren type.7 føler sig tryg går "han" over i iagtageren type.5. Hvis eventyren type.7 bliver stresset går "han" over i perfektionisten Type.1

Når eventyren type.7 føler sig tryg går “han” over i iagtageren type.5. Hvis eventyren type.7 bliver stresset går “han” over i perfektionisten Type.1

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.