Visuel

Skrevet d. 10-11-2014 22:25:34 af Lars Petersen - Psykoterapeut, Hypnoterapeut

Ser op til højre. Forstiller sig i billeder.

Hvis du er visuel husker og konstruere du bedst i billeder. Visuelle mennesker taler hurtigt og når de trækker vejret bruger de den øverste del af deres lunger. De giver de visuelle en mere overfladisk vejrtrækning end de andre typer.

Ubevidst glider deres øjne op enten til højre(konstruere i billeder) eller til venstre(husker i billeder).

Hvis et visuelt menneske skulle give et signalement af en forbryder vil de kunne give politiet en detaljeret beskrivelse, af personen med særlige kendetegn i ansigtet(ar), hårfarve, øjenfarve, højde, kropsbygning, særlig gangart, tøj og sko.

En designer, arkitekt, filminstruktør, indendørsarkitekt, dekoratør, fotograf, konditer har store fordele ved, at kunne forstille sig det, som de vil skabe, før de får gjort det til fysisk virkelighed.

De kan “læse” deres medmenneskers følelser i ansigtet og i kropssproget. Udtryk, som “kan du ikke se det?” og “lad os nu se” er typiske eksempler på visuelle menneskers måde, at tale på.

Hvis et barn bliver hysterisk vil det kigge ned til højre, hvor følelserne er. Hvis du siger til barnet “Kig op” vil det glide ud af følelserne og op i billederne. Det kan få barnet til, at blive helt roligt. Jeg har set min kæreste bruge det på et barn i en børnehave. Det er meget effektivt.

Husker i billeder

Husker i billeder

Når mennesker skal huske noget, som skete igår vil de kigge op af til deres venstre side.

Forstiller sig i billeder

Forstiller sig i billeder

Når mennesker skal forstille sig(konstruere) billeder vil de kigge op til deres højre side.

Hvis man for eks. lyver vil man kigge op til højre.

Nogen gange vil folk, først kigge op til deres højre side, for at aktivere hukommelsen og så vil de kigge til deres venstre side, for at huske i billeder.

Den enkelte type vil ubevidst have lettest ved, at tale med sin egen type, da handlingerne, talen, tankerne, følelserne vil minde om det man selv kender.

Det er, der tryghed ved. Mennesker kan godt lide tryghed.

Tryghed kan blive til en vane, som begrænser dit liv og dine muligheder…

Der ligger en langt større udfordring ved, at tale med et menneske, som er en helt anden type end dig selv.

De har en hel anden vinkel end du har, som måske kan provokere, inspirere eller lære dig noget helt nyt, som du aldrig har lagt mærke til.

Det normalt, at synes “min” måde, at opfatte verden på er den “rigtige”.

Det er den også… for dig…

Vi over 7 milliarder mennesker i verden, som har hver vores måde, at opfatte verden på.

At insistere på, at mine meninger, tanker, følelser, måder, at gøre ting på er den eneste rigtige er den nemmeste måde, at skabe konflikter på….

Hav et godt liv med din nye viden.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.