Dræner jalousi jeres parforhold - så gør noget ved jalousien - inden den gør mere ved jer

Skrevet d. 12-1-2019 16:19:45 af Kirsten Øvlisen - Psykoterapeut, Parterapeut

Når man ikke kan rumme sine følelser, vil man have dem til at gå væk. De strategier mange bliver låst i, når det drejer sig om jalousi er ofte, at det er partneren, der skal skal få følelserne til at gå væk. Man søger efter ydre beroligelse.

 

Det kan være ved, at sende sms´er til partneren. for at sikre sig, at det ikke har noget på sig. Man ønsker muligvis at vide, hvornår han/hun kommer hjem - måske ringer man også. 

 

Ens egen tryghed og usikkerhed prøver man, at berolige gennem masser af spørgsmål, anklager og mistænksomhed. Problemet ved det er, at trygheden er kortvarig, men undermineringen af kærligheden er begyndt.

 

Hvad lever jalousien af ? Er den begrundet i tidligere utroskab? Så kan den være svær, at tæmme. Nogle gange får man arbejdet med utroskaben og vælger, at blive sammen, men hvis man ikke kan give slip på jalousien efterfølgende, så skal der hjælp til.

 

Nogle brænder så fast, at de nærmest bliver detektiver. Det er ikke kærlighed - det er kontrol. Når man har så travlt med kontrol, er der ikke tid til at elske. Søg hjælp - ellers bliver i begge jalousiens gidsler og I fortjener bedre.

 

Nogle gange lever jalousien af lavt selvværd. Hvis ens partner taler meget med en anden til en fest eller en kollega kan man være bange for, at kollegaen er mere interessant - ser bedre ud - er sjovere og så videre. Når man bliver fanget i den angst - viser man sig sjældent fra sin bedste side og så er det jo i virkeligheden nemt for andre, at fremstå mere charmerende. 

 

Det er så vigtigt, at tæmme jalousien - den er så pinefuld.

Terapi handler om, at udvikle sig, når noget er pinefuldt. At få vished om, hvad det handler om.


At blive bevidst, er det stærkeste træk mod jalousien, for den lever af ubevidste kræfter.    

 

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.