Det føles så rigtigt, at tænke tankerne til ende...

Skrevet d. 29-4-2019 12:39:58 af Benjamin Kobborg - Psykoterapeut, Supervisor, Coach, Stressterapeut

Mange af os, har en indbygget - ja nærmest - automatik, som vil have os til at tænke vores tanker til ende. Vi vil ligesom gerne i mål med dem, være færdige med dem.

Det vi ikke opdager er, at langt de fleste af vores tanker dem bruger vi næsten ingen opmærksomhed på, de får bare lov at passere...

Og mange af de tanker, som vi bruger timevis på, at tænke til ende, det er tanker, som istedet kommer igen og igen til os, de kommer til at køre i ring. Vi kan opleve at starte forfra på den samme tankerække gang efter gang, eller at den ene tankerække tager den næste.

Denne slags grublerier og bekymringer hjælper os ikke. De får os ikke nærmere en løsning, men stjæler istedet vores mentale energi og i sidste ende, udløser de symptomer som stress, angst og depression.

I Metakognitiv terapi lærer man at tænke at slippe opmærksomheden på disse tanker, at tage kontrollen tilbage. Det er effektivt og skånsomt, fordi man i denne tilgang ikke bruger tid på at grave i fortiden for at finde svar. Forskningen bag den metakognitive metode viser, at det er langt mere effektivt at arbejde med opmærksomheden, hvis vi vil ud af psykisk mistrivsel

Er du nysgerrig på, om/hvordan et samtaleforløb kan hjælpe dig, så kontakt mig, for en uforpligtende snak om mulighederne.

Benjamin Kobborg


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.